L’Aliança Educació 360 segueix avançant amb les seva demanda d’afavorir que l’educació sigui 360 i es connectin els aprenentatges que s’adquireixen a l’educació lectiva i la no lectiva.
Per aquest motiu han demanat als ajuntaments que converteixin els municipis en ecosistemes educatius, connectant escola i comunitat. Per fer possible aquest objectiu, l’aliança ha presentat 36 propostes perquè els governs locals puguin incloure aquesta mirada 360. Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona i un dels autors del document de propostes, afirma que “no es tracta de cap recepta tancada, sinó d’un catàleg de mesures per avançar en aquesta direcció. L’objectiu és que cada ajuntament les triï i adapti, en funció de les seves necessitats i dels actius dels que disposa”.
Entre les mesures que proposen hi ha redactar un pacte local per a l’educació, crear un consell educatiu municipal, integrar psicòlegs i monitors als claustres de professors, redissenyar els espais públics per obrir les escoles a la comunitat, crear programes de reforç escolar i mentories, programes de segones oportunitats, formació als pares i acostament a les famílies abans de l'escola bressol.
Per aquest motiu, l’aliança posa l’accent en el paper dels ajuntaments com a facilitador i coordinador en el lideratge distribuït i en la seva posició per dedicar recursos organitzatius, humans i econòmics.