EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
22 de Novembre de 2020
27/09/2018 14:16h
Educació 360 demana als partits que incloguin l'educació extraescolar en els seus programes
Han presentat 36 mesures per desenvolupar el projecte
Educació 360
Educació 360

L’Aliança Educació 360 segueix avançant amb les seva demanda d’afavorir que l’educació sigui 360 i es connectin els aprenentatges que s’adquireixen a l’educació lectiva i la no lectiva.

 

Per aquest motiu han demanat als ajuntaments que converteixin els municipis en ecosistemes educatius, connectant escola i comunitat. Per fer possible aquest objectiu, l’aliança ha presentat 36 propostes perquè els governs locals puguin incloure aquesta mirada 360. Quim Brugué, catedràtic de Ciència Política de la Universitat de Girona i un dels autors del document de propostes, afirma que “no es tracta de cap recepta tancada, sinó d’un catàleg de mesures per avançar en aquesta direcció. L’objectiu és que cada ajuntament les triï i adapti, en funció de les seves necessitats i dels actius dels que disposa”.

 

Entre les mesures que proposen hi ha redactar un pacte local per a l’educació, crear un consell educatiu municipal, integrar psicòlegs i monitors als claustres de professors, redissenyar els espais públics per obrir les escoles a la comunitat, crear programes de reforç escolar i mentories, programes de segones oportunitats, formació als pares i acostament a les famílies abans de l'escola bressol.  

 

Per aquest motiu, l’aliança posa l’accent en el paper dels ajuntaments com a facilitador i coordinador en el lideratge distribuït i en la seva posició per dedicar recursos organitzatius, humans i econòmics.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 235
En aquest número, diferents experts i expertes donaran resposta a com explicar l'act...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC