Un any després del naixement, l’aliança Educació 360 ha aconseguit que 120 entitats d’uns 60 municipis s’hagin sumat a aquesta mirada i s’hagin impulsat fins a 40 projectes que, ja sigui amb el lideratge o no dels ajuntaments, han permès teixir una xarxa educativa més enllà del temps escolar.
Davant d’aquest escenari, l’aliança fa una nova crida a les escoles amb un objectiu clar: seleccionar 30 centres educatius per incorporar pràctiques de connexió de l'horari lectiu i no lectiu a escoles i instituts d'arreu de Catalunya. Els centres seleccionats se’ls farà un procés únic d’acompanyament, d’intercanvi de coneixement, capacitació i mentoria sobre l’educació 360 amb la voluntat de fer créixer i optimitzar les seves pràctiques. Aquesta selecció es farà a partir de la presentació d’experiències dels propis centres o ajuntaments i finalitzarà el proper 29 de març.
Tot i que enguany la crida se centri als centres educatius, l'aliança d'educació 360 també ha instat als candidats i als nous governs locals, ara que arribaran les eleccions municipals, a incorporar l'Educació 360 en els seus programes i plans d'actuació. De fet, ja han anunciat que faran un seguiment dels plans d'actuació municipal que integrin l'Educació 360. A més, impulsaran un pla de formacio per als ajuntaments i les entitats.
L’Aliança Educació 360 va néixer amb l’objectiu de garantir que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida, connectant l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu.
Què s’ha fet aquest primer any?
Durant el 2018, l’Aliança Educació 360 ha acompanyat 40 experiències a tot Catalunya i amb un impacte positiu. En l’àmbit municipal s’ha desenvolupat projectes pilot a 11 territoris centrats en:
En l’àmbit comunitari s’han mentoritzat 30 projectes d’entitats que han treballat amb administracions, centres educatius i altres agents per resoldre reptes com l’equitat, la personalització de l’aprenentatge o l’oferta integral d’activitats en horari no lectiu.