EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
19 de Juny de 2021
30/01/2019 16:18h
Educació 360 proposa als ajuntaments, escoles i instituts que incorporin la mirada 360
El programa buscarà i donarà suport a 30 escoles per crear una xarxa educativa més enllà del centre
Jornada Educació 360
Jornada Educació 360

Un any després del naixement, l’aliança Educació 360 ha aconseguit que 120 entitats d’uns 60 municipis s’hagin sumat a aquesta mirada i s’hagin impulsat fins a 40 projectes que, ja sigui amb el lideratge o no dels ajuntaments, han permès teixir una xarxa educativa més enllà del temps escolar.

 

Davant d’aquest escenari, l’aliança fa una nova crida a les escoles amb un objectiu clar: seleccionar 30 centres educatius per incorporar pràctiques de connexió de l'horari lectiu i no lectiu a escoles i instituts d'arreu de Catalunya. Els centres seleccionats se’ls farà un procés únic d’acompanyament, d’intercanvi de coneixement, capacitació i mentoria sobre l’educació 360 amb la voluntat de fer créixer i optimitzar les seves pràctiques. Aquesta selecció es farà a partir de la presentació d’experiències dels propis centres o ajuntaments i finalitzarà el proper 29 de març.

 

Tot i que enguany la crida se centri als centres educatius, l'aliança d'educació 360 també ha instat als candidats i als nous governs locals, ara que arribaran les eleccions municipals, a incorporar l'Educació 360 en els seus programes i plans d'actuació. De fet, ja han anunciat que faran un seguiment dels plans d'actuació municipal que integrin l'Educació 360. A més, impulsaran un pla de formacio per als ajuntaments i les entitats. 

 

L’Aliança Educació 360 va néixer amb l’objectiu de garantir que tothom tingui més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la seva vida, connectant l’educació i els aprenentatges entre el temps lectiu i el no lectiu.

 

Què s’ha fet aquest primer any?

Durant el 2018, l’Aliança Educació 360 ha acompanyat 40 experiències a tot Catalunya i amb un impacte positiu. En l’àmbit municipal s’ha desenvolupat projectes pilot a 11 territoris centrats en:

  • Construcció col·lectiva de l’Aliança en un municipi
  • Connexió d’educació, la cultura i la comunitat
  • Promoció d’oportunitats educatives pels adolescents fora de l’horari escolar
  • Articulació de l’Educació 360 en un territori amb municipis petits
  • Organització de propostes d’extraescolars per a tothom al municipi
  • Promoció d’un temps de migdia educatiu i saludable

 

En l’àmbit comunitari s’han mentoritzat 30 projectes d’entitats que han treballat amb administracions, centres educatius i altres agents per resoldre reptes com l’equitat, la personalització de l’aprenentatge o l’oferta integral d’activitats en horari no lectiu.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC