EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

21 de Gener de 2021
29/12/2021 15:21h
Educació rep 3.028 sol·licituds d'ajuts pel sector de les extraescolars i l'educació en el lleure
L'objectiu és "pal·liar els perjudicis que la pandèmia ha pogut ocasionar a les entitats, empreses i persones autònomes".
Les activitats d'educació en el lleure han hagut d'adaptar-se a la nova realitat.
Les activitats d'educació en el lleure han hagut d'adaptar-se a la nova realitat.

El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha rebut un total de 3.028 sol·licituds d’ajuts pel sector de les activitats extraescolars i del lleure educatiu. La presentació de sol·licituds es va obrir el passat 3 de desembre i es va tancar l’11 del mateix mes. En aquest període, van demanar ajuts 3.028 entitats, empreses o persones treballadores autònomes. 

 

Les 3.028 sol·licituds presentades corresponen a les següents modalitats establertes en la convocatòria:

 

  • 74 sol·licituds per l’ajut per cada centre o agrupament adscrit, en el cas de federacions i coordinadores d’entitats, així com entitats no federades, inscrites al Cens d’Entitats Juvenils de la Direcció General de Joventut, que realitzen activitats de cap de setmana. S’estableixen 500 euros per entitat.

 

  • 704 peticions per l’ajut per a professionals autònoms, empreses i altres entitats que realitzen activitats extraescolars i de lleure educatiu entre setmana, amb 3.500 euros per sol·licitant.

 

  • 250 sol·licituds per l’ajut per a entitats privades titulars o gestores d’instal·lacions juvenils inscrites al Registre de la Direcció General deJoventut. S’estableixen 5.000 euros per sol·licitant.

 

Segons apunten des del Departament d’Educació, l’objectiu de la convocatòria és "pal·liar els perjudicis que la pandèmia ha pogut ocasionar a les entitats, empreses i persones treballadores autònomes amb la finalitat d’afavorir la sostenibilitat econòmica del sector". La resolució de la prestació s’ha publicat al Tauler electrònic de l'Administració de la Generalitat.

 

S'aprova un nou ajut de 3,5 milions per a instal·lacions juvenils per fer front a l'impacte de la COVID-19

 

D'altra banda, el Govern ha aprovat crear un nou ajut per a instal·lacions juvenils com a mesura extraordinària per fer front a les conseqüències socials de la Covid-19 dotat amb 3,5 milions d'euros. Es tracta d'un ajut impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dirigit a les entitats, empreses i autònoms que són titulars o gestors d'instal·lacions juvenils. 

 

Els nous ajuts a les instal·lacions juvenils són compatibles amb els creats anteriorment per instal·lacions juvenils pel decret 41/2020 (impulsats pel Departament d'Educació), amb la diferència que aquests nous tenen en compte el nombre d'instal·lacions de les quals és titular o gestora la persona beneficiària, així com les places registrals d'aquests espais. 

 

En el Decret llei aprovat també es modifiquen decrets anteriors impulsats per fer front a la pandèmia en l'àmbit social i de les cooperatives per perllongar les mesures extraordinàries. Els canvis també modifiquen el procés de sol·licitud d'ajuts a professionals de la cultura i a entitats del tercer sector social: s'elimina  l'ordre cronològic, es preveu ampliar el pressupost i es prioritza les persones amb menys ingressos. El Decret s'inclou en el DOGC del 26 de novembre, en tràmit ordinari.

 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC