EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
14 de Juliol de 2020
08/07/2019 13:14h
El 14 de juliol se celebrarà una nova edició del Mulla’t per l’esclerosi
Enguany se centrarà en donar visibilitat als símptomes ocults de la malaltia
Mulla't per l'esclerosi múltiple
Mulla't per l'esclerosi múltiple

La Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) organitza el diumenge 14 de juliol  la vint-i-sisena edició del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple a més de 600 piscines de Catalunya. Enguanyt se centrarà a donar visibilitat als símptomes invisibles de la malaltia.

 

Sovint, l’esclerosi múltiple es manifesta de formes variables com problemes en l’equilibri, la parla o la mobilitat i altres vegades en formes que són ocultes com el dolor, la fatiga crònica, la depressió o les afectacions sexuals i que també afecten el dia a dia de les persones que conviuen amb la malaltia.

 

Per això el proper diumenge 14 de juliol s’obriran més de 600 piscines a Catalunya per aconseguir fons amb l’objectiu de seguir investigant per aturar l’impacte de la malaltia. Des de la FEM esperen poder superar les 100.000 persones participants del 25è aniversari.

 

A Catalunya més de 9.000 persones conviuen amb la malaltia. D’aquestes, 3 de cada 4 són dones, i sovint es diagnostica entre els 20 i els 40 anys. L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica crònica que afecta la mielina, encarregada de la transmissió dels impulsos nerviosos. És la segona causa de discapacitat en persones joves. Avui dia, encara no té cura i tampoc no es coneixen les causes.

 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC