EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
14 de Juliol de 2020
22/02/2019 13:20h
El 54,1% de les identificacions policials són a persones estrangeres
SOS Racisme denuncia que els estrangers tenen set vegades més probabilitats de ser aturats al carrer
Informe SOS Racisme
Informe SOS Racisme

Segons  l'informe “L’aparença no és motiu” de SOS Racisme i la plataforma Pareu de parar-me per cada persona amb nacionalitat espanyola se n’aturen 7,4 amb nacionalitat estrangera. Aquesta xifra representa el 54,1% de les identificacions a persones estrangeres quan només representen un 13,7% de la població catalana.

 

Si se segueixen desgranant les dades, un dels altres motius que apunten com a discriminació racial és quina és la causa de les identificacions a les persones estrangeres. Aquestes es deuen principalment a controls de policia de pas o a dispositius de seguretat ciutadana. Per contra, a les persones de nacionalitat espanyola es deuen a robatoris amb força o discussions.

 

Una altra dada que es posa en relleu és que les persones amb nacionalitat argelina són les més aturades pels cossos de seguretat seguides per les persones d’Algèria (18,3%), República Dominicana (16,8%) i l’Equador (16,6%). A més, l’informe recull, a través de les respostes de 79 persones a través d’un formulari que el 70% de les persones no han estat informades del motiu de la identificació. D’aquestes, el 41% dels casos, l’agent no anava correctament identificat.

 

Podeu consultar l’informe complet aquí.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC