EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
17 de Febrer de 2019
| Ja som 11245
13/09/2018 09:51h
El 94% dels infants i joves que participen en programes de reforç escolar milloren els resultats
Així es desprèn d’un estudi de la Fundació Pere Tarrés en què hi ha participat 557 persones
Fundació Pere Tarrés
Fundació Pere Tarrés

Segons l’estudi de la Fundació Pere Tarrés, el 94% dels infants que han participat en el seu programa de reforç escolar durant el curs de 2017-2018 consideren que han millorat els seus resultats acadèmics. Aquesta és la conclusió principal després d’analitzar-ho en el programa escolar en 40 centres repartits per tot Catalunya on hi participen 557 infants d’entre 6 i 17 anys que necessitaven acompanyament en les tasques escolars i que, en certs casos, viuen situacions de vulnerabilitat social.

 

De fet, segons l’OCDE, els escolars espanyols de famílies més desafavorides tenen 11 vegades més risc de repetir curs ja que la pobresa infantil es considera un factor de risc que influeix en el rendiment escolar i que predisposa al fracàs escolar.

 

La coordinadora del projecte, Verònica Palasí, incideix en què cal treballar “la competència d’aprendre a aprendre” perquè han detectat que els infants tenen mancances en els hàbits i tècniques d’estudi. A més, el programa de reforç escolar té un bloc d’aprenentatge en el que els infants aprenen tècniques d’estudi, com gestionar el temps o com cercar la informació adient. D’aquesta manera, el 93% assegura que l’activitat de reforç escolar l’ha ajudat a saber com estudiar millor i el 87% responen que han millorat en aspectes com anotar els deures, aprendre a fer-los i portar el material que necessiten.

 

Palasí també afegeix que aquests infants estan preocupats, senten angoixa i presenten una baixa autoestima per no dur els deures fets. Per aquest motiu, el programa també treballa aspectes cm la gestió emocional, les competències socials i les habilitats personals.

 

Aquest programa es duu a terme des de 2014 i en total s’han atès més de 1.700 infants i joves de 40 centres de Barcelona, Tarragona, Hospitalet, Gavà, Mataró, Sabadell, Badalona, Esplugues de Llobregat, Molins de Rei, El Prat de Llobregat, La Segarra, Palau de Plegamans, Montcada i Reixac, Pineda de Mar i Olesa de Montserrat.

 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 224
El número 224 de l’Estris se centrarà en el quotidià a les acti...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC