EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Juliol de 2020
20/03/2019 13:01h
El govern actualitzarà l’acreditació i el reconeixement de les escoles d’educació en el lleure
Amb aquesta proposta es renovarà la normativa vigent per adaptar-la a la realitat actual
Font: MCECC
Font: MCECC

El Govern ha anunciat l’elaboració d’un projecte de decret per a l’acreditació i el reconeixement de les escoles d’educació en el lleure infantil i juvenil. Aquest projecte té com a objectiu adequar els requisits de les escoles d’educació en el lleure reconegudes per la Direcció General de Joventut i l’acreditació de centres del Servei Públic d’Ocupació (SOC) vinculats a les activitats d’educació en el lleure.

 

Quina és la situació actual?

Des del 1987 i fins al 2011 la Direcció General de Joventut era l’únic organisme que reconeixia les escoles d’educació en el lleure. Va ser a partir de 2011 quan el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) també va poder acreditar centres perquè impartissin certificats de professionalitat vinculats a les activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil. Aquesta separació dona resposta a públics diferents.

 

D’aquesta manera, les escoles d’educació en el lleure donen resposta a les necessitats de formació de les persones voluntàries que realitzen aquesta formació per complementar la seva tasca de voluntariat.

 

Per la seva banda, el SOC ofereix formació vinculada a les activitats d’educació en el lleure per a persones que es troben en situació de recerca activa de feina.

 

Què aportarà la normativa?

El canvi normatiu que planteja el Govern servirà per actualitzar, simplificar i unificar el reconeixement de la Direcció General de Joventut i l’acreditació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per impartir formació vinculada al lleure educatiu.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC