EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
21 de Agost de 2019
28/01/2019 16:53h
El MCECC celebra l’AGO anual amb una participació de 300 joves
A la trobada s’hi va aprovar el Pla d’Accions, el pressupost i la renovació del Consell Directiu
Assemblea General Ordinària 2019 del MCECC
Assemblea General Ordinària 2019 del MCECC

El Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) va celebrar la seva Assemblea General Ordinària (AGO) el passat dissabte 26 de gener a l’Espai l’Amistat de Premià de Mar amb la participació d’unes 300 persones aproximadament.

 

La convocatòria es va fer arribar als responsables de 199 centres d’esplai d’arreu de Catalunya i Mallorca que van tenir l’oportunitat d’opinar, debatre i aprovar tots els punts de l’ordre del dia.

 

La participació, element clau dins la jornada

 

La trobada va iniciar amb una pregària a càrrec de Mn. Miquel Álvarez, consiliari de Barcelona i de les Zones 01 i 06, i va seguir amb l’aprovació de l’Acta de la darrera AGO. Després, l’Assemblea va aprovar la Memòria del MCECC corresponent a l’any 2018, on es va fer un repàs de les iniciatives assolides i les pendents, tot reconeixent la gran tasca que s’havia realitzat durant l’any en el sí del Moviment.

 

La proposta del Pla d’Accions per a l’any 2019 va ser acceptada per la gran majoria de centres, que van poder intervenir en nombroses ocasions. De la mateixa manera, també es va aprovar el Calendari previst pel curs 2019-2020 i l’Informe econòmic 2018-2019. A més, alguns voluntaris van animar els joves a buscar entre els seients i les parets de la sala les “claus” per a descobrir informacions vàries sobre les properes trobades: la Trocajove tindrà lloc el 16 i 17 de març a Riudoms sota el lema “Tic, tac, tu!” i la Trobada de monitors i monitores es realitzarà l’11 i el 12 de maig al municipi de Vilanova i la Geltrú amb el lema “Som clau”.

 

Assemblea General Ordinària 2019 del MCECC

 

Monitors i monitores, agents educadors del nostre país

 

L’AGO també va incloure un acte institucional amb la presència del Vicepresident del Govern de Catalunya i Conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, que va valorar la tasca dels centres d’esplai: “Sou escoles de ciutadania i sou un actiu imprescindible, no hi podem renunciar. Els monitors sou referents en l’educació en el lleure”. També el bisbe de Girona, Mn. Francesc Pardo, va voler dirigir-se d’una forma molt emotiva i encoratjadora als joves: “Ara sembreu amb esforç, potser no recollireu totes les llavors avui però aquestes donaran fruits durant tota la vida.” I per últim Xavi Nus, president del MCECC va voler agrair el compromís constant dels i les joves i la seva participació activa a l’Assemblea. També es va presentar un vídeo explicatiu del Moviment, on es defineixen totes les accions, activitats i equips de persones involucrades.

 

Assemblea General Ordinària 2019 del MCECC

 

Renovació del Consell Directiu i treball en xarxa

 

Abans de dinar, es va donar espai per a la renovació del Consell Directiu. Xavi Nus, en nom de l’Assemblea, va agrair i reconèixer la tasca dels membres que acabaven mandat, Marta Arnau, Oriola Calaf i Judit Vilaclara, que es van acomiadar comparant les frases de la cançó “Fent camí“ amb el dia a dia i experiències d’un monitor o monitora a l’esplai, i van fer una valoració molt positiva de l’aprenentatge adquirit dins l’òrgan. Després es van conèixer els noms que ocuparan les places vacants dins el consell: Anna Grau i Pau Pujol (Territori Barcelona), Roger Vendrell (Territori Sant Feliu), Adrià Gòdia (Territori Lleida), Santi Amores (Territori Urgell) i Marta Estellé (Territori Tortosa). Van sortir reelegits Núria Carrión (Territori Sant Feliu) i Xavi Nus (Territori Lleida). En acabar l’Assemblea, els membres del nou Consell Directiu van seguir amb una reunió per fer una primera valoració de l'AGO i per distribuir-se els càrrecs i responsabilitats en el sí del CD. Van ratificar la continuació de Xavi Nus com a president del MCECC i van assignar la figura d'administrador/a a en Joan Morte (Territori Barcelona).

 

Els representats dels centres es van reunir per zones i territoris per tal de compartir i debatre la figura del responsable, les seves limitacions i propòsits aconseguits en el seu càrrec. També es va donar a conèixer l’estat en què es troba el Projecte de gènere, aprovat a l’AGO de l’any passat i es van donar informacions relatives als Àmbits, formacions, i altres activitats del Moviment.

 

Podeu veure les fotos de l’AGO en aquest àlbum de Flickr.

 

Assemblea General Ordinària 2019 del MCECC

 

Assemblea General Ordinària 2019 del MCECC

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 226
El Centre d’Interès desglossa la idea que el voluntariat i l’associacionisme...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC