EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
02 de Agost de 2020
25/02/2019 13:40h
El Mobile Social Congress alerta sobre l’esclavatge de la indústria tecnològica
La quarta edició se celebra el 26 i 27 de febrer al Pati Manning de Barcelona
Mobile social congress
Mobile social congress

“Esclavatge 2.0. De la mina a l’abocador” és el lema de la quarta edició del Mobile Social Congress que se celebrarà coincidint amb el congrés de telefonia mòbil. Enguany la fira té com a objectiu denunciar les condicions laborals i l’impacte ambiental de la indústria electrònica des de l’extracció de mines per a l’elaboració dels dispositius mòbils fins als abocadors on acaben els aparells electrònics.

 

La primera jornada començarà amb la projecció del documental “Projecte Mòbil” on es donaran a conèixer els impactes socials i ambientals de la mineria a Xile, Armènia i Zàmbia. També s’analitzaran les condicions de treball i la seva vinculació amb els suïcidis a fàbriques de la Xina on el personal pot treballar fins a 18 hores seguides. També se celebrarà la restart party i install party en què s’aprendrà a allargar la vida dels dispositius mòbils i l’ús de programaris lliure.

 

La segona jornada se centrarà en el poder de la compra pública responsable per exigir el respecte dels drets laborals en la indústria electrònica. Podeu consultar aquí tot el programa del Mobile Social Congress.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC