EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
28 de Setembre de 2020
15/05/2019 09:07h
El voluntariat, tema central del nou Estris 226
A l’entrevista, Oscar Camps ens parla de la crisi dels refugiats
Estris 226
Estris 226

La revista Estris publica un nou número dedicat a totes les voluntàries i voluntaris i reflexiona sobre aquest tipus d’acció no lucrativa, que és capaç de provocar canvis i transformació arreu. El Centre d’Interès desglossa la idea que el voluntariat i l’associacionisme demanen valors de compromís, responsabilitat i actitud de transformació davant la societat. A partir d’articles d’experts i expertes en la temàtica analitzem el panorama actual del voluntariat repassant-ne les lleis, l’estructura i les tipologies o els àmbits. Es plantegen les llums i ombres, la rellevància d’aquest en el desenvolupament polític i social o els reptes de futur del tercer sector a Catalunya.

 

A l’entrevista central, el protagonista és Oscar Camps, director de l’ONG Proactiva Open Arms. El 2015 aquest socorrista de professió va reconvertir la seva feina per endinsar-se al Mediterrani i salvar vides de persones refugiades que intenten escapar de situacions dramàtiques i perilloses, o cercant millors condicions de vida. Camps ens parla de la denúncia necessària respecte aquesta situació i posa l’accent en la necessitat de canviar les polítiques migratòries. També alerta del creixement del discurs xenòfob en els països neoliberals.

 

A més, aquest número inclou un Manual de gran utilitat sobre com i quan utilitzar els mòbils a l’esplai. Juanjo Fernàndez ens explica les diverses utilitats que poden tenir aquests dispositius en el marc d’una entitat de lleure. La Ruta ens descobreix alguns paisatges de la ruta prehistòrica de la Roca del Vallès i el Racons ens presenta a Xumi Grau, membre del Consell Directiu del MCECC i referent del territori de Tarragona. Tot això, a més a més de fitxes d’activitats, articles d’opinió de diferents experts i expertes en el lleure, recomanacions i actualitat del sector.

 

Podeu adquirir aquest número a https://www.iquiosc.cat/estris/numero/226

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC