EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
17 de Febrer de 2019
| Ja som 11245
07/02/2018 13:29h
Engega la campanya "Comunitats que Eduquen"
Aquesta iniciativa busca projectes que promoguin la creació d'intineraris vitals en els infants i joves
Educació 360. Educació a temps complet
Educació 360. Educació a temps complet

La Fundació Jaume Bofill juntament amb la Diputació de Barcelona i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, llancen la crida Comunitats que Eduquen. Una iniciativa que es dona en el marc de l’aliança “Educació 360. Educació a temps complet” que es va presentar el passat 29 de gener, al CCCB de Barcelona.

 

Amb aquesta crida es busquen iniciatives comunitàries que apostin pel treball i lideratge col·laboratiu entre diferents actors com escoles, famílies, ONG, museus, biblioteques, xarxes, centres de salut, entitats de lleure, entre d’altres i que ofereixin oportunitats educatives d’aprenentatge i desenvolupament als infants i joves. Aquests projectes, que poden ser iniciatives que s’estiguin duent a terme o noves, s’han d’emmarcar en 4 reptes:

  • Incrementar l’accés i participació a tots els infants i joves a iniciatives d’alt valor educatiu garantint la igualtat d’oportunitats.
  • Connectar el temps lectiu i el no lectiu, el formal i no formal impulsant la col·laboració entre els diferents actors, especialment amb els centres educatius.
  • Desenvolupar el potencial educatiu de la comunitat incrementant el treball col·laboratiu per a generar respostes eficaces a les necessitats educatives dels infants i joves.
  • Connectar els interessos i motivacions dels infants i joves amb els recursos educatius del territori per a personalitzar les seves experiències educatives.

 

S’hi pot presentar qualsevol iniciativa o projecte comunitari promogut per diferents agents socials que ofereixin experiències educatives valuoses amb l'objectiu incrementar les oportunitats d’aprenentatge i de desenvolupament dels infants i joves i tinguin l’oportunitat de construir el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions

 

D’entre tots els projectes presentats, un jurat triarà un màxim de 30 projectes. La Fundació Jaume Bofill oferirà als promotors d’aquestes 30 iniciatives participar en un procés únic de capacitació i mentoria amb la voluntat d’orientar els seus projectes cap una perspectiva d’”Educació360. Educació a temps complet”. El termini de presentació d’experiències serà el 18 d’abril de 2018.

 

Per participar heu d’omplir el formulari que trobareu al següent enllaç. Si teniu més dubtes, podeu consultar aquí les bases

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 224
El número 224 de l’Estris se centrarà en el quotidià a les acti...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC