EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
15 de Juny de 2021
19/03/2020 23:32h
Entitats exigeixen la clausura dels CIE davant "l'excepcionalitat actual"
Migra Studium, Tanquem els CIE, Irídia i SOS Racisme presenten un escrit de queixa als jutjats
CIE
CIE

Migra StudiumTanquem els CIEIrídia i SOS Racisme han emès un comunicat per "exigir la clausura immediata del CIE de la Zona Franca i l’alliberament de les persones que hi estan internades" davant les circumstàncies excepcionals degut al Coronavirus. 

 

"Considerem que davant la impossibilitat d’executar les expulsions als països d’origen mantenir persones internades en el CIE és inútil, injust, il·legítim i totalment injustificat", exposen en un escrit conjunt de queixa que han presentat aquesta setmana davant el Jutjat d’Instrucció de Barcelona en funcions de control del CIE de la Zona Franca. 

 

Demanen acordar una visita extraordinària i urgent al CIE de la Zona Franca per verificar in situ les condicions del centre, decretar la clausura del CIE de la Zona Franca i acordar traslladar la petició de llibertat i l’aixecament de la mesura cautelar d’internament dels interns que hi són privats de llibertat.

 

Així mateix també han demanat al Servei d’Epidemiologia de la Gerència de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya que vetlli per garantir que dins el CIE "s’han seguit i s’estan aplicant les mesures preventives adequades i necessàries i els protocols acordats en relació amb l’excepcional situació de pandèmia que viu el país". 

 

ACTUALITZACIÓ.- A 20 de març del 2020, la policia ha alliberat els interns del CIE de Barcelona davant les dificultats per deportar-los. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC