EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
07/04/2020 16:57h
Espai Situa't: salut mental durant el confinament
Els serveis de la Fundació Salut Mental Catalunya segueixen oberts per via telemàtica
Espai Situa't
Espai Situa't

La Fundació Salut Mental Catalunya ha recordat en aquests dies de confinament que l'Espai Situa't -que ofereixen en el marc del Projecte Activa't per la Salut Mental- segueix obert via telemàtica. "Donades les circumstàncies, ens hem reorientat i oferim escolta i atenció properes i recursos per sentir-se millor", expliquen sobre aquest servei adreçat a persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, per a que tinguin un espai d'orientació, acompanyament i assessorament en aquests temps difícils, i puguin reportar dificultats en l'atenció, dificultats en la realització de gestions o situacions de vulneracions de drets.

 

"Estàs sol a casa, t'angoixa molt la situació que s'està vivint?  Convius amb algú amb un problema de salut mental i t'està sent difícil l'acompanyament aquests dies? Des de l'Espai Situa't podem oferir suport, resoldre dubtes, buscar recursos, registrar mancances del sistema... Ens preocupen especialment les persones soles, amb major dificultats tecnològiques i amb major vulnerabilitat", expliquen.

 

D'altra banda, des de l'entitat en defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual 'Dincat', demanen que es respecti i es garanteixi el dret de les persones amb discapacitat intel·lectual i als seus acompanyants a sortir al carrer per fer passejades terapèutiques durant el confinament i “a no ser, ni increpats, ni insultats”. En aquest sentit, Dincat manifesta que cal tenir "més empatia", actuar des d'una manera racional, i entendre la complexitat de la situació. Davant la situació excepcional, el fet de poder sortir al carrer "no és un caprici sinó una necessitat".

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC