EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Maig de 2021
26/07/2016 13:19h
Estris 209 aborda el tema dels prejudicis des del món del lleure
Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, comparteix a l’entrevista central la seva experiència de monitoratge
Foto: estris 209
Foto: estris 209

La revista Estris fixa la mirada en la temàtica dels prejudicis i els estereotips i aporta eines per adoptar una actitud reflexiva i crítica davant aquests recursos habituals de classificació social. Per analitzar aquest assumpte, la publicació compta amb diversos col·laboradors que aprofundeixen en el coneixement dels prejudicis i en la utilització de les etiquetes socials, i amb un tracte especial, apropa el testimoni de voluntaris que donen suport a col·lectius especialment sensibles de patir discriminació, a causa de judicis negatius generats per la societat. Per altra banda, també compta amb un repertori de recursos i eines per treballar aquesta realitat amb els infants i joves del centre d’esplai o cau.


Aquest número 209 conté una entrevista protagonitzada per Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, en la qual manifesta la importància que va tenir en la seva vida l’experiència de monitor voluntari. També ens parla d’Òmnium, de la feina feta fins ara, dels futurs reptes i dels possibles punts en comú que l’entitat pot tenir amb el lleure. Alhora, opina sobre el món empresarial català, el procés i l’actualitat política de Catalunya.


Al Manual ofereixen una guia per a crear un espai educatiu de lleure per a infants de 3 a 6 anys, amb anàlisi, consells i requisits per al monitor responsable de dur a terme la tasca. A la Ruta enfilen camí cap a Sant Miquel del Fai, tot acompanyant el riu Tenes des de Sant Quirze de Safaja. En la secció Racons presenten Anna Mateus, monitora lleidatana que aquest estiu s’estrena com a coordinadora del Camp d’Intercanvi del MCECC a Nicaragua.


Tot això, acompanyat d’articles d’opinió, fitxes, recomanacions, recursos diversos i notícies d’actualitat, entre les quals destaca el tret de sortida de les més de 5.000 activitats que la Generalitat espera tenir notificades per aquest estiu.

 

El podeu adquirir a l'Iquiosc.cat.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC