Com canviar el terreny de joc educant en la noviolència

Com canviar el terreny de joc educant en la noviolència

Amb motiu del Dia Internacional de la Noviolència revivim els atricles d'un dels números més llegits de la revista Estris

02.10.20

Temps de lectura: 3 minuts

El 2 d'octubre se celebra el Dia Internacional de la Noviolència. Aquesta data, que commemora el naixement de Gandhi, avui és més present que mai en el si de les entitats de lleure. Amb motiu d'aquest dia tan assenyalat, la revista estris us proposa reviure el número 230, publicat el febrer de l'any passat i on abordem la manera de tenir una educació centrada en la noviolència per canviar el terreny de joc.

Descobreix amb els articles què significa exactament la noviolència i el sentit més transformador del concepte. També parlem d’educar en la desobediència, encara que a vegades compliqui la tasca de l’educador o educadora. Amb aquest número també aprenem a preparar una acció no violenta i coneixem exemples reals de resolució de conflictes en el lleure.

L'entrevista

Ousmar Uman, fundador de l'ONG 'Nasco Feeding Minds' explica a l'entrevista el seu primer viatge des de Ghana a Barcelona i com ha transformat les seves oportunitats en millores de vida per a milers d’infants del seu país. Ens relata, recordant la seva història, un testimoni commovedor. "Vaig aprendre que la solució no estava en posar vaixells al mar sinó a donar la informació adequada", diu Uman durant la conversa.

Com sempre, també podeu consultar el Manual d'aquest número, elaborat per la professora de secundària Gessamí Deu, i aprendre com motivar els adolescents a les activitats de lleure. A les fitxes d'activitats, la crítica de cinema o qualsevol altra secció trobaràs continguts relacionats amb la temàtica, tots ells dissenyats per aplicar als caus o esplais.

Clica sobre la imatge per llegir la revista:

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: