EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
21 de Gener de 2021
04/02/2020 13:24h
L'Estris 230 explica com canviar el terreny de joc educant en la noviolència
Entre altres coses, inclou un recull d’articles del Grup de Treball en Noviolència Cristiana
Portada Estris 230
Portada Estris 230

L'Estris 230 ja és aquí! El nou número de la revista enfoca el seu Centre d’Interès en l'eduació en la noviolència per canviar el terreny de joc. Al llarg d’un recull d’articles del Grup de Treball en Noviolència Cristiana descobrim què vol dir exactament el seu significat i esbrinem el sentit més transformador del concepte entenent-lo no només com una manera de resoldre conflictes sinó com una manera de viure, de revoltar-se i de respectar els drets humans.

 

També parlem d’educar en la desobediència encara que a vegades compliqui la tasca de l’educador o educadora, veiem diversos exemples d’accions noviolentes en àmbits diferents, aprenem a preparar una acció noviolenta i coneixem una vivència real de resolució de conflictes en el lleure. Tot això, gràcies a l'Antoni Soler, president de la Fundació per la Pau; en Joan Morera, coordinador del grup de Treball en Noviolència Cristiana, en Xavier Garí, Doctor en història; l'Álvaro Mellado, professor d'Humanitats a UIC-Barcelona i la Marta Burguet, professora de la Facultat d'Educació de la Universitat de Barcelona i Doctora en pedagogia. 

 

A l’entrevista central, conversem amb Ousmar Uman, fundador de l'ONG 'Nasco Feeding Minds'. Uman ens explica el seu primer viatge des de Ghana a Barcelona i com ha transformat les seves oportunitats en millores de vida per a milers d’infants al seu país.

 

Al Manual, escrit per la professora de secundària Gessamí Deu, parlem de com motivar els i les adolescents en les activitats de lleure i a la Ruta ens transporta als Bufadors de Beví, un paradís natural a prop del municipi de Sant Quirze de Besora.  A la secció Racons, presentem l’Anna Grau, professora de secundària i membre del Consell Directiu del MCECC.

 

Tot això, acompanyat d’articles d’opinió, fitxes d’activitats, una crítica de cinema i recomanacions diverses, entre les quals destaca la proposta de llibres i contes de Maria Elias.

 

El podeu trobar a l'Iquiosc.cat

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC