L'Estris 232 explica com encarar l'emergència climàtica des del món del lleure

L'Estris 232 explica com encarar l'emergència climàtica des del món del lleure

A l’entrevista central, conversem amb les membres del grup musical Roba Estesa

27.04.20

Temps de lectura: 3 minuts

Degut a la situació excepcional d'aquests dies arran del Coronavirus, des de la Revista Estris hem publicat a la plataforma 'iQuiosc' el nou número, l'Estris 232, que enfoca el seu Centre d’Interès en com encarar l'emergència climàtica des del món del lleure. Estem treballant per tal que, en els propers dies, l'Estris 232 -així com el número anterior, l'Estris 231, que també es va publicar de manera online degut a la situació actual- es distribueixi (com sempre) en format paper.  

En aquest número, diversos experts ens expliquen per què hem passat d’instar-nos a parar (i, posteriorment, mitigar) el canvi climàtic a adaptar-nos-hi i exposen què diuen en aquest sentit les polítiques internacionals, nacionals i autonòmiques contraposant-les al discurs dels moviments de base. També presenten els conceptes de justícia climàtica i ambiental i d’ecofeminisme. D’altra banda, ens aclareixen en quin punt es troben -concretament- els àmbits d’energia i mobilitat, alimentació i residus i ens expliquen què podem fer per tal de disminuir la nostra petjada ecològica i apoderar-nos. També comptem amb els testimonis de joves implicats en Fridays For Future i en el projecte EYES i, per acabar, ens aclareixen com explicar als infants i joves què és l’emergència climàtica i com treballar-la als centres de lleure. Tot això, de la mà de Cristina Bajet i Raquel Rodríguez, consultores a Ecoserveis; Núria Sau, directora del projecte Androminas; Josep Sellart, d'Unió de Pagesos i Llorenç Witty, de Teachers for Future Catalunya.  

A l’entrevista central, conversem amb l’Anna Sardà i la Laia Casanellas, integrants del grup musical Roba Estesa; al Manual -escrit per la mestra, psicopedagoga i formadora de famílies, Sònia López- fem una reflexió sobre com treballar l’autoestima amb infants; a la Ruta, una excursió del santuari de la Mare de Déu de Corbera al cogulló d’Estela i al Racons presentem l’Adrià Godia, membre del Consell Directiu del MCECC. 

Tot això, acompanyat d’articles d’opinió, fitxes d’activitats, una crítica de cinema i recomanacions diverses, entre les quals destaca la proposta de llibres i contes de Maria Elias. 

El podeu trobar a l'Iquiosc.cat, per passar millor el confinament a casa! 

ETIQUETES

Medi ambient Educació en el lleure

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: