EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Maig de 2021
27/04/2020 12:33h
L'Estris 232 explica com encarar l'emergència climàtica des del món del lleure
A l’entrevista central, conversem amb les membres del grup musical Roba Estesa
Portada Estris 232
Portada Estris 232

Degut a la situació excepcional d'aquests dies arran del Coronavirus, des de la Revista Estris hem publicat a la plataforma 'iQuiosc' el nou número, l'Estris 232, que enfoca el seu Centre d’Interès en com encarar l'emergència climàtica des del món del lleure. Estem treballant per tal que, en els propers dies, l'Estris 232 -així com el número anterior, l'Estris 231, que també es va publicar de manera online degut a la situació actual- es distribueixi (com sempre) en format paper. 

 

En aquest número, diversos experts ens expliquen per què hem passat d’instar-nos a parar (i, posteriorment, mitigar) el canvi climàtic a adaptar-nos-hi i exposen què diuen en aquest sentit les polítiques internacionals, nacionals i autonòmiques contraposant-les al discurs dels moviments de base. També presenten els conceptes de justícia climàtica i ambiental i d’ecofeminisme. D’altra banda, ens aclareixen en quin punt es troben -concretament- els àmbits d’energia i mobilitat, alimentació i residus i ens expliquen què podem fer per tal de disminuir la nostra petjada ecològica i apoderar-nos. També comptem amb els testimonis de joves implicats en Fridays For Future i en el projecte EYES i, per acabar, ens aclareixen com explicar als infants i joves què és l’emergència climàtica i com treballar-la als centres de lleure. Tot això, de la mà de Cristina Bajet i Raquel Rodríguez, consultores a Ecoserveis; Núria Sau, directora del projecte Androminas; Josep Sellart, d'Unió de Pagesos i Llorenç Witty, de Teachers for Future Catalunya. 

 

A l’entrevista central, conversem amb l’Anna Sardà i la Laia Casanellas, integrants del grup musical Roba Estesa; al Manual -escrit per la mestra, psicopedagoga i formadora de famílies, Sònia López- fem una reflexió sobre com treballar l’autoestima amb infants; a la Ruta, una excursió del santuari de la Mare de Déu de Corbera al cogulló d’Estela i al Racons presentem l’Adrià Godia, membre del Consell Directiu del MCECC.

 

Tot això, acompanyat d’articles d’opinió, fitxes d’activitats, una crítica de cinema i recomanacions diverses, entre les quals destaca la proposta de llibres i contes de Maria Elias.

 

El podeu trobar a l'Iquiosc.cat, per passar millor el confinament a casa! 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC