EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

06 de Juliol de 2020
11/02/2020 18:19h
Èxit d'assistència a la Lali Jove 2020
El passat dissabte 8 de febrer, es va celebrar la sisena edició d'aquesta iniciativa reivindicativa juvenil
Imatge de la Lali Jove 2020, impulsada pel Consell de la Joventut de Barcelona
Imatge de la Lali Jove 2020, impulsada pel Consell de la Joventut de Barcelona

El Consell de la Joventut de Barcelona va organitzar, el passat dissabte 8 de febrer, la sisena edició de la Lali Jove, la Festa Major Juvenil i Associativa dins la programació oficial de les Festes de Santa Eulàlia. Des de les cinc de la tarda fins pràcticament les tres de la matinada, el Moll de la Fusta es va omplir de tallers i activitats per joves, i del concert dels grups RedFall Haze (finalistes del Festival Brot), El Pony Pisador, Las Karamba!, Rebeliom do Inframundo i Angangas.

 

Tot i que la temperatura no va acompanyar gaire, la jornada que dóna resposta a la llarga reivindicació del moviment associatiu juvenil per tenir un espai organitzat per joves i per a joves dins les festes majors de la ciutat va ser un èxit d’assistència. A partir de les cinc de la tarda es van iniciar les activitats i tallers organitzats per les diferents entitats i espais de treball que formen el Consell de la Joventut de Barcelona, i on centenars de joves, especialment esplais i caus, van aprendre i reflexionar sobre emergència climàtica, diversitat afectivo-sexual, colonialisme o VIH, entre d’altres temes.

 

Però el Moll de la Fusta també va comptar amb activitats més lúdiques com ara la recreació de batalles medievals amb l’activitat de softcombat, o bé posar-se en la pell d’una persona amb mobilitat reduïda tot seguint els circuits d’obstacles en cadira de rodes i amb gos pigall d’ECOM i les JUP. El joc sobre la procedència de la nostra roba del Grup Justícia Climàtica de l’SCI va completar la tarda.

 

Però aquí no acaba la cosa! Una batukada va calfar motors i el fred ambient de cara als concerts, que començaren punctuals a les 20h amb els finalistes del Brot, RedFall Haze i la seva proposta rockera. Tot seguit van actuar El Pony Pisador, que van sorprendre al públic amb el seu folk irlandès en català, i Las Karamba!, grup de dones joves i reivindicatives de la seva latinitat. Els gallecs Rebeliom do Inframundo ens van fer botar a la pista amb un hip-hop polític i provocador, per acabar donant pas un any més a Angangas i els seus èxits dels 90 i dels 2000. Entre concert i concert una falca ens recordava, com sempre, que la Lali Jove és un espai lliure de violències i actituds masclistes, xenòfobes, classistes, capacitistes i lgbtifòbiques. Un espai segur i divertit per totes les joves.

 

És per això que van mantenir el compromís amb la pedagogia i l’activisme durant la nit: les carpes del Punt Lila, gestionades aquest any per la Fundació SURT; i les companyes de SEXus van informar sobre violències masclistes i sobre sexe responsable, respectivament, mentre que les voluntàries de SOM.nit informaven sobre els riscos associats al consum de drogues itinerant pel públic.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC