EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

06 de Juliol de 2020
21/01/2020 16:59h
Èxit de la Marató de Donants de Sang de Catalunya: 8.738 donacions en una setmana
1 de cada 4 persones que ha donat sang s’ha estrenat amb aquesta campanya
Marato2020
Marato2020

8.738. Aquesta és la xifra de donacions de sang assolida durant la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que va acabar el passat divendres després d'una setmana i que ha permès recuperar les reserves de sang, que havien baixat durant les últimes setmanes. De mitjana, es necessiten cada dia a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang.

 

Com ha resultat de la Marató, les neveres del Banc de Sang cobririen les necessitats dels hospitals durant vuit dies, mentre que quan va començar només hi havia sang per 6 dies. Amb tot, aquest nivell encara no és òptim i l'empresa depenent del Departament de Salut de la Generalitat ha seguit organitzant campanyes.  

 

Al web donarsang.gencat.cat es poden trobar tots els llocs de donació. 

 

Perfil dels donants

 

A més d’aconseguir més donacions del que és habitual, la Marató també ha servit per conscienciar nous donants. Una de cada quatre persones que ha donat sang s’ha estrenat durant la Marató.

 

El 60% dels donants és dona i el 40%, home. El 30% d’aquestes persones és menor de 35 anys i el 52% ha donat sang en algun dels 12 hospitals amb Banc de Sang, mentre que habitualment només donen en els hospitals un 35% del donants.

 

Més de 4.000 converses al WhatSang

 

Una de les novetats d’aquesta Marató ha estat el WhatsApp del Banc de Sang, rebatejat com a WhatSang. Durant la setmana de la Marató s’han contestat unes 4.000 consultes de donants i ciutadans que volien estrenar-se en la donació. Les consultes més freqüents han estat sobre els requisits per donar sang i la freqüència de la donació.

 

El servei d’atenció per WhatsApp continuarà funcionant passada la Marató a través del telèfon 677 07 17 56. Aquest canal se suma al mail, a les xarxes socials i al telèfon.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC