EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
11 de Abril de 2021
31/03/2021 09:42h
Feedback positiu a la primera entrega de la campanya 'I tu què en penses' del MCECC
Consisteix en l'enviament d'un vídeo i diversos recursos pedagògics als seus Centres d'Esplai per parlar sobre el voluntariat.
El primer vídeo ha encetat la reflexió i el debat parlant de voluntariat.
El primer vídeo ha encetat la reflexió i el debat parlant de voluntariat.

Aquest mes de març, el Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans - Fundació Pere Tarrés va posar en marxa la campanya 'I tu què en penses', que consisteix en l’enviament mensual de vídeos, elaborats en els seus Centres d’Esplai federats, i altres recursos pedagògics sobre temàtiques diverses que repten i interpel·len les noves generacions. "La voluntat és oferir eines útils a tots aquells que acompanyeu els adolescents i joves en el seu procés educatiu i ajudar-vos a fomentar dinàmiques de reflexió i debats entorn d’aquestes qüestions que, a més, els impulsin a fomentar el seu esperit crític i aprofundir en els seus valors", diuen els impulsors de la iniciativa.

 

El primer vídeo ha encetat la reflexió i el debat parlant de voluntariat amb una xerrada entre tres participants dels cursos residencials de monitors/es i directors/es del MCECC, ja que des de la federació de lleure apunten que "sovint, els adults tenen una concepció errònia del comportament dels adolescents i –en aquest vídeo- tres joves ens demostren com poden arribar a ser un agent social clau, actiu i necessari". El feedback sobre aquesta primera entrega de la campanya 'I tu què en penses' ha estat positiu: demostra que els Centres d'Esplai del MCECC creuen que la temàtica tractada interessa als joves als quals eduquen i que el material "és útil per a treballar la temàtica", que -"a vegades"- han pogut adaptar a la seva manera de fer. Sobre si els infants i/o joves dels seus Centres i Clubs d'Esplai s'han sentit identificats/es amb els joves que apareixen al vídeo, la resposta ha estat que "alguns" sí, i que entre tots i totes s'han reflectit "diferents maneres de pensar, però no s'ha viscut com un problema". 

 

La següent entrega de la iniciativa 'I tu què en penses' es llença el pròxim dimarts 6 d'abril i tractarà sobre com veuen el seu futur infants i joves del Grup d'Esplai Parroquial de Vilafranca i alguns Responsables Territorials del Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC). 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC