EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

02 de Juliol de 2020
16/05/2019 12:16h
Formades 665 persones en risc d’exclusió social com a professionals de cura a domicili
Es pretén reduir els contractes temporals dels participants a les formacions
Fundació d’Atenció a la Dependència (FAD)​ Sant Joan de Déu
Fundació d’Atenció a la Dependència (FAD)​ Sant Joan de Déu

Entre l’any 2012 i 2018, la Fundació d’Atenció a la Dependència (FAD)​ Sant Joan de Déu i Càritas Diocesana de Barcelona han format a 665 persones perquè puguin dedicar-se a tenir cura a domicili i de forma personalitzada a persones amb pèrdua d’autonomia personal.

 

L’objectiu de les formacions és la inserció de persones en situació de risc d’exclusió social generant ocupació de llarg durada. A través d’una enquesta realitzada als participants, s’ha confirmat que el 65% dels professionals que han realitzat el curs estan treballant i que la durada dels seus contractes sol ser superior a l’any.

 

La responsable del programa, Dessirée Garcia, ha destacat que tot i la millora experimentada de la taxa d’atur a l’estat espanyol, encara hi ha una gran precarietat i temporalitat en l’ocupació que es genera. Alhora, defensa que amb el servei que ofereixen d’atenció domiciliaria no només garanteixen una bona atenció a les persones en situació de dependència, sinó que vetllen per l’augment dels contractes de llarga durada.

 

A més, la directora de la Fundació d’Atenció a la Dependència afegeix que el més important és garantir l’ocupació estable. Ambdues entitats persegueixen que totes les persones que es formin en el curs tinguin una feina digna i també potenciar l’ocupació dels col·lectius afectats per la precarietat laboral com: joves, persones amb baixa formació, immigrants i dones.

 

Les dues entitats defensen la importància de la formació dels professionals que s’encarreguin de la cura i l’acompanyament de persones dependents. És per això, que busquen garantir que els cuidadors/es del model d’acció de FAD sapiguen implementar les accions del pla d’atenció individual i dur a terme les tècniques i adaptacions necessàries per a l’atenció a domicili.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC