EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
06 de Juliol de 2020
17/01/2020 19:00h
La Fundació Arrels alerta d'una alarmant crescuda del nombre de persones sense llar a Barcelona
El 2019, l'entitat va atendre un total de 2.564 casos
Una persona dormint al carrer a Barcelona
Una persona dormint al carrer a Barcelona

La Fundació Arrelsentitat que -des de 1987- atèn persones sense llar que viuen als carrers de Barcelona, alerta que només a la capital catalana hi ha 3.800 persones sense sostre, 1.200 de les quals dormen al carrer.

 

El passat 2019, la fundació va acollir 2.194 persones al seu centre obert. Una xifra que representa un augment del 12% de persones acollides respecte l’any anterior. En total, la fundació va atendre un total de 2.564 persones sense llar, entre les quals un 89% són homes i un 11% dones.

 

En aquest sentit, Arrels alerta que en els darrers 11 anys el percentatge de persones que viuen al carrer ha augmentat en un 83% i un dels principals motius és la dificultat per accedir a un habitatge a un preu assequible. Al 2019, l’entitat va sortir al carrer per visitar 523 persones sense llar per saber com es trobaven i donar resposta a les seves necessitats.

 

Principals demandes de les persones sense sostre

 

Segons l'entitat, les principals demandes de la gent que no té una llar són un lloc on poder dutxar-se i canviar-se de roba i saber com accedir a un allotjament i als serveis socials.

 

Arrels ha aconseguit allotjament estable per a 240 persones, més de la meitat de les quals viuen en pisos i la resta a la llar Pere Barnés, que acull gent que ha viscut al carrer i té una salut fràgil. Al 2019, l’entitat ja va posar en marxa les obres a la llar Pere Barnés per ampliar el nombre de places disponibles fins a 41 i va habilitar set pisos nous.

 

Què puc fer?

 

La fundació compta amb un protocol sobre com actuar quan es veu una persona sense sostre al carrer i ofereix informació pràctica per aquelles persones que estiguin sense llar o a punt de quedar-se sense sostre.

 

A més, Arrels anima tothom a participar de forma voluntària amb la fundació, ja sigui unint-se a l’equip de persones voluntàries, fent-se soci/a o fent un donatiu.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC