EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
10 de Juliol de 2020
18/06/2020 00:27h
La Fundació Carulla premia els 30 anys de lleure de l'Associació La Rotllana
També són guardonats projectes d'Agrupaments Escoltes i Centres d'Esplai
La Fundació Carulla premia els 30 anys de lleure de l'Associació La Rotllana
La Fundació Carulla premia els 30 anys de lleure de l'Associació La Rotllana

El passat 7 de juny, la Fundació Carulla va entregar els Premis d’Educació en el Lleure, uns guardons que reconeixen projectes, experiències i trajectòries del món de l’educació social i en el lleure de Catalunya. Degut a la situació excepcional que vivim a causa de la Covid-19, l'acte de lliurament va celebrar-se de manera online però, tot i així, va comptar amb un gran seguiment via xarxes socials. 

 

El presentador Roger de Gràcia va donar el tret de sortida a l'acte, on la presidenta de la fundació, Marta Esteve, va celebrar que "la Covid-19 ens ha sacsejat a tots/es, però lluny d'enfonsar-nos el que ha aconseguit és que estiguem més unides i vives que mai". Per segon any consecutiu, l'entitat va "reconèixer la tasca educativa de casals, esplais i caus del nostre país" perquè "no només aprenem a l'escola" i "el lleure ens educa en valors". "Avui també reconeixem la tasca compromesa amb l’educació d’esplais i caus, cases de colònies, casals i entitats infantils i juvenils. El Lleure també transforma!", escrivien al seu compte de Twitter. 

 

Els Premis d’Educació en el Lleure -atorgats per experts del món educatiu, cultural, social i del lleure- es dividien en dues categories: el Premi d’Estímul a idees i projectes per a iniciatives que desperten els valors, la cultura i la transformació en el marc del lleure i el Premi Trajectòria, que premia el recorregut d’una entitat de lleure educatiu, ja sigui per la seva tradició i història, com pel seu impacte transformador a la societat. El primer el van guanyar l'Agrupament Escolta Terra-Nova (amb un projecte per visibilitzar les diverses problemàtiques a l’hora d’exercir el dret a l'habitatge), l’Agrupament Escolta i Guia Sant Pere (amb un projecte per conscienciar i oferir eines per reduir el malbaratament alimentari) i l’Esplai La Llar Sagrada Família (que vol generar consciència sobre el planeta Terra i sobre com fer d’aquest món un indret més sostenible per a tots i totes). Els tres han guanyat 2.000 € i acompanyament i mentoria per als projectes durant el curs acadèmic 2020-2021.

 

El Premi Trajectòria va ser per l'Associació La Rotllana, constituïda fa més de 30 anys, l’any 1989, com iniciativa d’un grup de monitores i monitors de l’esplai Chiribiripum de Badalona. Preocupats per la precarietat de les condicions socials del seu entorn i per l’absència de projectes d’educació en el lleure, van fundar l’Associació La Rotllana: una associació sense ànim de lucre amb la missió de contribuir al desenvolupament personal i social dels infants, adolescents i joves des de l’educació no formal. El seu premi és de 4.000 € en reconeixement a la tasca realitzada.

 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 233
Coneixem una de les activitats estrella de l’educació en el lleure, els campaments...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC