EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
07/04/2020 16:18h
La Fundació Hàbitat3 busca pisos buits a Barcelona per a col·lectius en situació de vulnerabilitat
Ofereix als propietaris immediatesa i seguretat
La Fundació Hàbitat3 fa una crida per captar habitatges buits
La Fundació Hàbitat3 fa una crida per captar habitatges buits

La Fundació Hàbitat3 fa una crida per captar habitatges buits de propietaris particulars perquè hi puguin anar a viure famílies en situació de vulnerabilitat. Malgrat la situació de crisi per la COVID-19, aquesta gestora d’habitatges socials de lloguer (posada a disposició dels projectes d’inclusió social de les entitats del Tercer Sector Social català) pot signar els contractes digitalment i de forma immediata. Hàbitat3 garanteix al propietari el pagament mensual passi el que passi i s’encarrega de la gestió de canvis de subministraments i de contractar l’assegurança per evitar que els propietaris tinguin incerteses a l’hora de posar el seu habitatge a lloguer.

 

Als habitatges que gestiona la Fundació Hàbitat3 hi viuen persones en situació de vulnerabilitat ateses pels serveis socials de diversos ajuntaments catalans i altres ateses per entitats socials amb diverses problemàtiques socials: persones sense sostre, amb problemes de salut mental, amb addiccions o altres situacions clares d’exclusió social. Actualment hi ha unes 600 famílies a la Mesa d‘emergències  de Barcelona a l’espera d’un habitatge digne. Algunes de les persones fa 1 o 2 anys que esperen un habitatge.

 

La crida que es fa pública ara per l'entitat se centra en intentar localitzar pisos buits a la ciutat de Barcelona i que aquests estiguin en condicions d’habitabilitat i amb els subministraments donats d’alta. 

 

Actualment, la Fundació Hàbitat3 està gestionant 501 habitatges en els quals hi viuen 1.379 persones. La Fundació ja té un acord amb l'Ajuntament de Barcelona consistent en la captació d’habitatges del mercat privat per a destinar-los a famílies/persones en situació d'exclusió social. En el cas que en els habitatges calgui realitzar-hi obres de rehabilitació, aquestes es realitzen a càrrec del programa, i les realitzen entitats socials de la ciutat dedicades a la inserció socio-laboral de col·lectius en risc.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC