EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
28 de Setembre de 2020
12/12/2019 12:19h
Futbol Solidari de l'Escola Pia Santa Anna: marca "el gol que canviarà el món”
La XXIV edició d'aquestes jornades està destinada a ajudar a la construcció d’un centre de secundària a Sokone (Senegal)
El Futbol Solidari de l'Escola Pia Santa Anna celebra les seves XXIV Jornades
El Futbol Solidari de l'Escola Pia Santa Anna celebra les seves XXIV Jornades

“Junts marcarem el gol que canviarà el món”. Sota aquest lema, tornen les Jornades de Futbol Solidari amb la seva XXIV edició, els propers 21 i 22 de desembre, de la mà del Grup d’Esplai l’Erol de l’Escola Pia Santa Anna de Mataró (fruit de la seva col·laboració amb l’Associació d’Amics de l’Escola Pia del Senegal i la Fundació Educació Solidària). Enguany -i després de vint anys d'aquesta iniciativa- Mataró s’agermana amb Sokone (Senegal) durant un cap de setmana per tal d'ajudar econòmicament a la construcció d’un centre de secundària a l’Escola Pia de la regió ​del Niombato del país africà.  

 

Es tracta d’una zona rural, on la majoria dels habitants es dediquen a l’agricultura i a la ramaderia i on els poblats no tenen grans infraestructures, que compta amb una escola d’educació infantil, una d’educació primària i una residència per aquells infants que viuen lluny de l’Escola Pia. Ara, volen donar resposta a l’escolarització obligatòria i postobligatòria de la zona, construint un centre de secundària i batxillerat per tal que els joves de 12 a 19 anys no hagin de desplaçar-se fins a Kaolack (una de les ciutats més grans del Senegal, a molts quilòmetres de distància) o realitzin els estudis en altres centres no homologats.

 

Si vols aportar el teu granet de sorra, participa en un cap de setmana de partits i lligues de futbol per a totes les edats, on cada jugador farà una aportació voluntària d’un mínim de 5€. A més, tothom podrà gaudir de moltes altres activitats ( tallers, jocs per totes les edats, espectacles musicals i teatrals, dinar de germanor,etc.) durant un cap de setmana en el qual tots els beneficis obtinguts aniran destinats a l’acompliment del projecte.

 

Gols que ja han portat canvis 

 

Durant les Jornades de Futbol Solidari de l’any passat, es van recollir un total de 8.056,24€ amb els quals es van aconseguir l’equivalent a 67 beques escolars destinades a famílies amb pocs recursos econòmics per tal de garantir l’escolarització dels infants amb el programa “Beques escolars”. 

 

Els projectes realitzats fins el dia d’avui al Senegal han inclòs la reforma de la Granja Escola de M’lomp, la rehabilitació d’una casa d’acollida de Sokone, la renovació del mobiliari del Centre d’Estudiants de Toubakouta i beques d’escolarització entre d’altres.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 234
Avui dia, les noves tecnologies estan presents en tots els àmbits de la vida dels i les...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC