EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
25 de Gener de 2020
13/05/2019 11:16h
Gairebé 600 persones participen a la trobada de monitors
Durant dos dies es va treballar la gestió d’equips sota el lema “Som Clau MCECC”
MCECC
MCECC

Gairebé 600 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans federats a la Fundació Pere Tarrés van participar aquest cap de setmana la Trobada general de monitors i monitores a Vilanova i la Geltrú. Dos dies en què els participants van treballar la gestió d’equips a través de diferents activitats.

 

Sota el lema “Som Clau MECC”, els participants van treballar la gestió d’equips a partir de diferents activitats i formacions pràctiques amb les quals reflexionar i adquirir un coneixement per aplicar-lo en l’activitat habitual del centre d’esplai.

 

Un cop instal·lats, els participants van fer un joc de descobertat per la ciutat. Aquest es va idear a través d’indicacions de codis QR i paral·lelament amb missatges a través de Telegram. A mig matí  va ser el torn de l’acte inaugural en què es va presentar el centre d’interès. La Conxita, la Quimeta i l’Antonieta van ser les protagonistes que estaven convidades a una gran escapada. Després de dinar, va ser el moment d’aturar-se i celebrar l’eucaristia. Durant aquesta estona els participants van poder escriure en un cadenat quines coses són clau en un equip i quines cal millorar. Després els participants que tenien una clau van ajuntar-les totes perquè siguin les claus que guiaran els equips de monitors i monitores.

 

MCECC

 

Un cop va finalitzar l’eucaristia, va començar l’escapada. Els participants es van dividir en tres equips, liderats cada un per una de les àvies. Va ser llavors, quan van treballar, a través de diferents activitats de grup tècniques per millorar la gestió d’equips i enfortir-hi les relacions dels integrants.

 

Després del sopar, i coincidint amb la vetllada, els monitors i monitores van realitzar una escape room. En una hora, havien d’ajudar la Conxita, la Carmeta i l’Antonieta a resoldre l’enigma ambientat a Egipte. El game master del joc, era un infant que les havia tingut de monitores.

 

MCECC

 

Després del joc, en què a través de diferents enigmes i cadenats van aprendre que tothom és clau i és necessari la seva participació per avançar com a equip va ser el moment del concert amb la banda Ruc’n roll.

 

MCECC

 

Diumenge, va ser el torn de les formacions. Per una banda, hi va haver una formació recomanada per la figura del responsable del centre i club d’esplai. Aquesta centrada en la gestió d’equips es va realitzar amb Lego Serious Play amb la qual, a través de la innovació pedagògica, es buscava reflexionar i generar noves habilitats en la tasca de la gestió d’equips. 

 

MCECC

 

Altres formacions a les que van poder participar-hi són: l’atenció a la diversitat, com treballar el quotidià a les activitats d’estiu, combatre prejudicis, prevenció i atenció del  maltractament i abús infantil en el lleure, sostenibilitat a l’esplai, rols de gènere, primers auxilis, danses i cançons, centres d’interès innovadors, educació emocional, etcètera.

 

MCECC

 

Després de la formació va ser el moment de l’acte institucional que va comptar amb la presència del regidor de promoció econòmica, comunicació i joventut Jordi Medina. El regidor va recordar el seu pas pels dos centres d’esplai de la ciutat: el C.E, l’espurna i el C.E. La Geltrú que enguany celebra el seu 50è aniversari. A més també va recordar que, precisament el fulard és un dels elements clau ja que és sinònim de “pertinença i de fer equip”.

 

MCECC

 

Després del dinar es va fer la cloenda amb el tancament del centre d’interès i l’hora dels adéus. Per reviure la trobada podeu veure totes les fotografies en aquest àlbum o amb aquest vídeo.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 229
Filosofem una mica sobre les pressions socials en què es poden trobar sotmesos i sotmese...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC