EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
19 de Gener de 2019
| Ja som 11236
31/10/2018 16:15h
Gairebé 95.000 persones treballen al Tercer Sector Social
Una ocupabilitat que creix per quart any consecutiu
Presentacio anuari sobre ocupació del Tercer Sector Social
Presentacio anuari sobre ocupació del Tercer Sector Social

La Confederació va presentar la quarta edició de l’'Anuari de l’Ocupació del Tercer Sector Social', un projecte estratègic elaborat per La Confederació que té com a objectiu donar a conèixer l’estat de la situació i l’evolució de l’ocupació en el sector no lucratiu de serveis socials i d’atenció a les persones. Segons l’informe, per quart any consecutiu, l’ocupació en el Tercer Sector Social creix i se situa en 94.500 persones. Una xifra molt propera als números que hi havia abans de la crisi econòmica.

 

Segons aquest informe, el perfil de les persones contractades, és majoritàriament dones i la franja d’edat es troba entre els 36 i 45 anys. Una altra dada relacionada amb la contractació és que un 9,2% dels contractes s’han fet a persones amb discapacitat, davant el 0,2% del conjunt del mercat laboral català. Pel que fa a la bretxa salarial entre dones i homes és poc significativa (sobre un 3%), “radicalment per sota de la dada relativa del mercat laboral català (26%)”, segons explica l’informe.

 

Des de La Confederació s’apel·la obertament a la coresponsabilitat de les administracions públiques per apostar decididament per un sistema de serveis socials amb un finançament adequat. També han demanat aprofitar les oportunitats per construir un model català de col·laboració público-social per la provisió de serveis a les persones que contribueixi a assolir els nivells de qualitat d’ocupació i de servei desitjats.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 224
El número 224 de l’Estris se centrarà en el quotidià a les acti...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC