EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
19 de Juny de 2019
| Ja som 11262
02/01/2019 09:00h
Gairebé un milió de persones en exclusió residencial
Així es desprèn de l’informe “La llar és la clau” de Càritas
Informe Càritas
Informe Càritas

Segons Càritas, un 36% de les persones de la Diòcesi de Barcelona tenen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial. Això implica persones que viuen en habitatges insegurs (persones sense titularitat legal de l’habitatge, en lloguers sense contracte o relloguers o en procés de desnonament), habitatges inadequats (en condicions d’insalubritat, amuntegament o assentaments informals) o haver de pagar una despesa excessiva en habitatge que les deixa sota el llindar de la pobresa severa. En concret, els ciutadans de l’àrea de Barcelona destinen un 53% del seu sou en habitatge en contraposició del 25% de la mitjana europea.

 

En relació amb els col·lectius més afectats, les xifres augmenten fins al 70% d’inseguretat habitacional en persones en situació d’atur, més del 40% per a les famílies amb menors i per sobre del 70% en persones estrangeres no comunitàries.

 

Davant d’aquesta situació l’entitat demana evitar l’augment desorbitat dels preus del lloguer, aplicar sense restriccions la llei de l’empadronament i aprovar l’estratègia catalana contra el sensellarisme. Durant el 2018, Càritas Diocesana de Barcelona ha proporcionat 1.351 places en pisos unifamiliars, pisos compartits i centres residencials a persones amb vulnerabilitat econòmica i social. 

 

Pots consultar aquí tot l'informe.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 226
El Centre d’Interès desglossa la idea que el voluntariat i l’associacionisme...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC