EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Gener de 2021
05/01/2021 12:31h
La Generalitat suspèn el lleure per la covid-19
En un principi havia de ser fins al 17 de gener, però ja s'ha allargat fins al 24.
La suspensió de les activitats de lleure infantil i juvenil pot patir "possibles pròrrogues"
La suspensió de les activitats de lleure infantil i juvenil pot patir "possibles pròrrogues"

La Generalitat de Catalunya ha publicat una nova resolució per actualitzar les mesures contra l'expansió de la Covid-19 al territori. Es tracta de la RESOLUCIÓ SLT/1/2021, de 4 de gener, "per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya" i que en el seu article 15.3 estableix -entre altres coses- la suspensió de les activitats de lleure infantil i juvenil del 7 al 17 de gener (ambdós inclosos i "sense obstacle de possibles pròrrogues"). 

 

Algunes federacions i entitats de lleure ja han reaccionat a la notícia. El Moviment de Centres d'Esplai Cristians Catalans (MCECC) han animat als Centres d'Esplai federats a "continuar amb les alternatives telemàtiques i seguir demostrant que el lleure no s'atura" i Esplais Catalans (Esplac) ha lamentat les noves restriccions per seguir "reivindicant la importància educativa i comunitària de la nostra tasca, necessària i segura". Al seu torn, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha assegurat que "entenem la mesura, però seguim reivindicant l'escoltisme i el guiatge com un espai segur i necessari per a infants i joves". 

 

No és la primera vegada que les institucions catalanes suspenen les activitats de lleure presencial, havent-ho fet ja del passat 29 d'octubre​ fins al 23 de novembre del 2020. 

 

Actualització.- Aquest dijous, 14 de gener, el Govern de la Generalitat ha prorrogat una setmana més les restriccions actuals per la covid-19. Així, es manté la suspensió de les activitats de lleure fins al 24 de gener.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC