EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
07 de Maig de 2021
03/11/2020 17:50h
El Gran Recapte 2020 s'adaptarà a les mesures sanitàries contra la covid-19
Tindrà lloc el divendres 20 i el dissabte 21 de novembre i les donacions passaran a ser econòmiques
Enguany, les 8.700 persones voluntàries que es requereixen faran tasques d'informació
Enguany, les 8.700 persones voluntàries que es requereixen faran tasques d'informació

El Gran Recapte d'aquest 2020 s'adaptarà a les mesures sanitàries contra la covid-19. La dotzena edició d'aquesta campanya impulsada pel Banc dels Aliments tindrà lloc el divendres 20 i el dissabte 21 de novembre i les donacions passaran a ser econòmiques: es podran realitzar a les caixes dels supermercats (a partir del 16 de novembre), via web, Bizum (amb el codi 33596) o a través dels codis QR en cartells publicitaris. Enguany, les 8.700 persones voluntàries que es requereixen faran tasques d'informació (en torns de dues persones) en 600 punts diferents per informar sobre les diverses maneres d'ajudar en la compra i distribució d'aliments pels col·lectius més vulnerables.

 

Segons el director del Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas, l’emergència sanitària ha dut a l’entitat al límit i, si la situació continua empitjorant, no es podrà garantir el repartiment d’aliments durant els pròxims mesos. Des de l’organització asseguren que la pandèmia ha fet incrementar en un 40% la demanda i declaren que s’han vist obligats a reduir de 12 a 7 quilos l’abastiment mensual. Aquesta situació fa que -diuen- l'edició virtual del Gran Recapte esdevingui més important que mai. 

 

L'any 2019 es va aconseguir una recaptació de més de 4.000 tones d’aliments.  La responsable de la campanya, Sabine Hindersin, apunta que “aquest any no es podran acceptar aliments físics per motius sanitaris” i això farà més difícil arribar a aquestes xifres atès que no es percep de la mateixa manera donar diners que aliments, motiu pel qual ha fet una crida a la col·laboració ciutadana. 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC