La importància de la formació continuada a les organitzacions de l’acció social

La importància de la formació continuada a les organitzacions de l’acció social

La Fundació Pere Tarrés organitza una jornada per aprofundir-hi

31.01.20

Temps de lectura: 3 minuts

"L’entorn complex dels últims anys marca un canvi d’era per a les entitats perquè han d’abordar més reptes amb menys recursos". Al voltant d'aquesta idea (i de la importància de la formació continuada per fer-hi front) organitza la Fundació Pere Tarrés la jornada ‘La formació continuada dels professionals de les organitzacions de l’acció social a Catalunya’, dilluns 30 de gener, a la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés a Barcelona. 

L'objectiu és aprofundir en la idea que "la formació ofereix grans oportunitats per a les entitats que la integren a la seva estratègia, així com a les seves polítiques i projectes" i que "per tal que la formació generi el major impacte possible en el desenvolupament del talent dels professionals contractats i voluntaris, aquesta ha de vetllar i complir uns criteris de qualitat".  

En el marc de la jornada, a més, es presentaran els resultats de la recerca ‘La formació a les organitzacions del tercer sector social’, que fa una radiografia de la situació actual de la formació d’aquest tipus d’organitzacions i presenta propostes de millora. La presentació serà a càrrec de la Sonia Fajardo, directora de Formació Professional, Inserció Laboral i Acadèmica de la Fundació Pere Tarrés i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

La jornada serà oficialment inaugurada per Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Institucionals, Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés, i Josep Ginesta i Vicente, secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

D’altra banda, la jornada també servirà per posar en comú els projectes de les diverses entitats i organitzacions que participaran als debats previstos, que seran ‘Els reptes de la formació continuada dels professionals de l’acció social al segle XXI’ i ‘Bones pràctiques de la formació a les organitzacions socials’. Aquests espais de discussió mostraran la realitat actual i seran el punt de troba per a intercanviar impressions i reptes entre els professionals participants.

A continuació, el programa previst per la jornada:

8.45h Acreditacions

9:00h Benvinguda

  • Sr. Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Institucionals, Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés.
  • Sr. Josep Ginesta i Vicente, secretari General de la conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

9:30h Ponència ‘Resultats de la recerca: La formació a les organitzacions del tercer sector social’

  • Sra. Sonia Fajardo, directora de Formació Professional, Inserció Laboral i Acadèmica de la Fundació Pere Tarrés i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

10:15h Debat “Els reptes de la formació continuada dels professionals de l’acció social al segle XXI”

Modera: Dra. Gisela Riberas. Vicedegana d’Ordenació Acadèmica de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés Universitat Ramon Llull

  • Sra. Ariadna Rectoret Jordi, directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.
  • Sr. Gabriel Llagostera, director de Gestió de persones de Sumar Acció Social.
  • Sra. Laia Grabulosa, direcció La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya.
  • Sr. Luis Miguel Luna, secretari de Presidència – Comunicació Càritas Catalunya.
  • Sr. Marc Viñas Artola, subdirecció General de Cooperació Social i Voluntariat. Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.
  • Sra. Pia Ferrer, cap del Servei de Formació i Gestió del Coneixement Especialitzat del Gabinet Tècnic del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.
  • Víctor Galmés, gerent de Dincat AEES (Dincat Associació Empresarial d’Economia social).

11:30h Pausa cafè

12:00h Bones pràctiques de la formació a les organitzacions socials.

Modera: Sra. Marta Flores. Cap acadèmica de Formació de la Fundació Pere Tarrés i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

  • Sra. Anna Oro, direcció de desenvolupament de persones i equips del Casal dels Infants. Projecte: El sistema de motivació per a la formació.
  • Sr. Antonio Pérez, director Àmbit Formació i Voluntariat Creu Roja Catalunya. Projecte: La formació del voluntariat.
  • Sr. Carlos Cortés, coach executiu especialitzat en el Tercer Sector.
    Projecte: El desenvolupament de competències de lideratge en el tercer sector a nivell europeu.
  • Sra. Leticia Andradre, director de l’Àrea de Persones en Grup Asproseat. Projecte: El pla de formació com indicador de qualitat.
  • Dra. Paloma Valdivia Vizarreta, investigadora i professora del Departament de Pedagogia Sistèmica i Social de la Universitat Autònoma de Barcelona. Projecte: La transferència de la formació e-learning al Tercer sector social.
  • Sr. Roger Vilomara, director de RRHH del grup ATRA. Projecte: L’impacte de la formació impartida des dels professionals interns.

13:30h Conclusions i tancament de la jornada

  • Sr. Jesús Delgado, administrador de la Facultat d’Educació  Social i Treball Social Pere Tarrés – Universitat Ramon Llull.

ETIQUETES

Formació Educació en el lleure

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: