EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Gener de 2021
30/12/2021 22:26h
Impulsen un projecte adreçat a joves per erradicar el racisme i la xenofòbia
L'objectiu és combatre especialment la islamofòbia i l'antigitanisme.
La Comissió Europea destinarà 467.500 euros al projecte.
La Comissió Europea destinarà 467.500 euros al projecte.

Empowering for Inclusion (E4I) ha estat seleccionat per la Comissió Europea com un dels projectes beneficiaris de la convocatòria Rights, Equality and Citizenship. La iniciativa, presentada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, té per objectiu influir en el jovent per a erradicar el racisme, la xenofòbia i altres formes de discriminació i, en particular, la islamofòbia i l'antigitanisme.

 

En un context d'actituds i comportaments discriminatoris creixents, E4I treballarà durant els propers dos anys per incidir directament en prop de 2.000 joves i en la comunitat a la qual pertanyen. El projecte vol impactar en aquest col·lectiu a través de la formació, la sensibilització i el suport a actuacions organitzades pel mateix jovent, emprant les xarxes comunitàries que ja són presents arreu del territori. Els elements innovadors i els aspectes diferencials del projecte són precisament la diversitat del grup objectiu i dels territoris, així com l'enfocament d'empoderar i de treballar amb una mirada comunitària amb l'ús dels recursos existents.

 

Mitjançant intervencions en una vintena de centres educatius de secundària i en els equipaments cívics dels municipis i barris on estan ubicats, E4I aplicarà una metodologia pedagògica, de la mà de la Fundació Marianao, capaç de millorar les actituds dels joves respecte a la diversitat i d'enfortir la cohesió social. L'entitat ja ha aplicat amb èxit aquest enfocament al municipi de Sant Boi de Llobregat.

 

El projecte E4I suposarà la contractació i la formació de 19 tècnics comunitaris juvenils. Aquests professionals acompanyaran els i les joves participants en la detecció dels problemes del seu entorn i en el disseny i la implementació d'accions per generar canvis. D'aquesta manera, es pretén enfortir el sentiment de pertinença a la comunitat i alhora empoderar el jovent com a actor protagonista en la lluita contra la discriminació i motor de canvis socials profunds.

 

La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària a través de la xarxa d'equipaments cívics, té la capacitat de replicar el projecte arreu de Catalunya, així com de compartir la metodologia amb d'altres administracions públiques locals, estatals i europees, donant així continuïtat i ampliant l'impacte social del projecte.

 

Els socis d'E4I són la Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària, com a branca de l'Administració pública que gestiona els equipaments cívics, fa sensibilització i prevenció a la ciutadania i realitza actuacions de caire comunitari i d'inclusió social; la Fundació Marianao, entitat que aporta al projecte la metodologia i és referent en acció comunitària fomentant la participació dels joves al municipi de Sant Boi de Llobregat; l'Associació Stop als Fenòmens Islamòfobs (SAFI), entitat que es proposa com un espai de trobada, investigació, formació i denúncia de discursos i pràctiques islamòfobes; l'Agrupació d'Entitats Gitanes dels Països Catalans (AGIPCAT), organització sense ànim de lucre que s'agrupa diverses associacions gitanes de Catalunya i que se centra en donar suport i posar en marxa els projectes culturals de les associacions gitanes que agrupen i la cooperativa Tandem Social, que ofereix serveis d'assessorament en estratègia i avaluació d'impacte a organitzacions i projectes que pretenen aconseguir una transformació social.

 

La Comissió Europea destinarà 467.500 euros al projecte. La Direcció General d'Acció Cívica i Comunitària invertirà part d'aquests fons a la contractació del personal necessari per implementar aquesta iniciativa els propers 2 anys.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC