EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
03 de Març de 2021
18/02/2021 02:47h
La Jornada anual d’Educació 360 girarà al voltant del dret a una educació ampliada
Busca "aprendre de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat amb els seus entorns".
La Jornada Anual d’Educació 360 se celebrarà els pròxims 10 i 11 de març.
La Jornada Anual d’Educació 360 se celebrarà els pròxims 10 i 11 de març.

Per a molts infants i joves d’entorns vulnerables, l’aprenentatge es va veure obstaculitzat pel tancament de les escoles arran de la pandèmia de la Covid-19 però, afortunadament, l’existència de xarxes comunitàries de proximitat, de territoris resilients, va facilitar respostes àgils a les seves necessitats socioeducatives. En aquest context, s’ha vist amb més contundència que mai que les comunitats resilients que connecten les oportunitats d’aprenentatge del territori són la solució per combatre les desigualtats.

 

Com podem aprofitar aquest entorn fèrtil i els recursos del territori per fer front als reptes socioeducatius que tenim al davant? Què podem aprendre de les experiències d’Educació 360 que s’han donat per tot el territori per garantir el dret a una educació ampliada? Justament són aquestes qüestions les que vol contestar la Jornada Anual d’Educació 360 dels pròxims 10 i 11 de març, que pretén "reflexionar, compartir i aprendre de les experiències de comunitats que s’han reinventat i han treballat col·laborativament amb els seus entorns per convertir les dificultats en oportunitats i sostenir una educació ampliada per a tothom". 

 

El matí del 10 de març se centrarà en "com combatre l’escletxa d’oportunitats educatives des del municipi" i la tarda en com fer-ho des dels centres educatius (en ambdós casos, es presentaran diferents experiències i recursos). L'11 de març, al matí, hi haurà una taula rodona sobre "què podem aprendre de les comunitats que lideren l’equitat educativa" amb ponents de l’Associació Educativa Ítaca o  l’Institut Escola Trinitat Nova, així com representants de les administracions locals dels àmbits d'educació. A la tarda, se celebrarà una ponència sobre com "construir comunitats resilients per la igualtat d’oportunitats educatives", amb oradors del programa Education and Expanded Learning for Youth Education, and Families, de la National League of Cities (EUA). Per cloure la Jornada, la directora de l’Aliança Educació 360, Fathia Benhammou, parlarà sobre "assoliments del 2020 i reptes del 2021" i "resiliència col·lectiva". 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC