EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
24 de Gener de 2021
18/06/2020 01:28h
Joves cinèfils podran fer de jurat al Festival de Cinema de Sitges
Cal tenir entre 18 i 31 anys per presentar-se a la convocatòria
Joves cinèfils podran fer de jurat al Festival de Cinema de Sitges
Joves cinèfils podran fer de jurat al Festival de Cinema de Sitges

Ja està oberta la XVI convocatòria per entrar a formar part del Jurat Carnet Jove del Festival de Cinema de Sitges (que se celebrarà del 8 al 18 d’octubre) per tal que cinc joves amants del cinema puguin viure intensament durant 10 dies el Festival des de dins. "En aquesta època de confinament el cinema ha estat una eina per que la ment pugui volar", asseguren els creadors de la iniciativa, l’Agència Catalana de la Joventut, a través del Carnet Jove, i l’equip de direcció del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. 

 

L’objectiu d'aquesta iniciativa és professionalitzar la crítica cinematogràfca i donar l’oportunitat a cinc persones joves interessades en aquest camp, o bé en el món del cinema en general, de formar part d’un jurat ofcial d’un dels festivals més prestigiosos de cinema i el número u del gènere fantàstic. El Jurat Carnet Jove té la missió d’atorgar el Premi Jurat Carnet Jove a la millor pel·lícula de la Secció Ofcial Fantàstic, el Premi Anima’t al millor llarg d’animació i el Premi Anima’t al millor curt d’animació, secció que recull les produccions d’animació i asiàtiques.

 

Per poder-hi participar cal ser titular del Carnet Jove de la Generalitat de Catalunya i tenir entre 18 i 31 anys en la data de la celebració del Festival i mostrar aptitud, capacitat i inquietud pel món del cinema i per les arts escèniques. Es valorarà de manera positiva la participació activa de la persona candidata a les xarxes socials i estar en disposició i prendre el compromís d’assistir al Festival a jornada completa mentre se celebra i assumir les responsabilitats que se’n derivin. Podeu consultar tota la informació en aquest enllaçEl termini de presentació de candidatures és fins al 17 de juny.

 

Selecció i composició del jurat 

 

La Comissió Seleccionadora, formada per l’equip de direcció del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, representants qualifcats de l’Institut Català de les Empreses Culturals de Catalunya i de l’Agència Catalana de la Joventut, valorarà tota la documentació rebuda i preseleccionarà set finalistes, d’entre els quals, després de fer-ne una valoració personal a través d’entrevistes, seleccionarà fnalment els cinc integrants del Jurat i dues reserves.

 

Els jurats del festival 

 

El Jurat Carnet Jove s’afegeix a la resta de jurats del Festival: el Jurat Ofcial Fantàstic Competició, format per figures distingides del món del cinema, que és el que atorga els guardons més preuats del Festival; el Jurat Noves Visions, que selecciona les propostes més innovadores de la Secció Ofcial del Festival; el Jurat Blood Window/Méliès, que qualifca la millor pel·lícula de producció europea i la millor pel·lícula produïda per companyies llatinoamericanes; el Jurat de la Crítica; el Jurat SGAE Nova Autoria, que premia els curtmetratges presentats per escoles de cinema; el Jurat de la Crítica, que guardona les propostes més transgressores, i, finalment, el Jurat Cocoon, que premia les peces produïdes, rodades i exhibides en format Realitat virtual - Cine 360o.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 236
Animació de la què? Animació de la fe! En aquest número, diferents...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC