EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
12 de Desembre de 2018
| Ja som 11221
11/01/2018 13:27h
L’AFEV commemora el desè aniversari de l’entitat i el projecte enTàndem
L’entitat connecta voluntaris universitaris amb joves i infants en situació de dificultat
10 anys AFEV
10 anys AFEV

L’entitat AFEV inicia aquest 2018 amb la celebració d’una dècada de la seva arribada a Catalunya i del projecte enTàndem. Durant aquests 10 anys, el projecte ha enllaçat 925 tàndems que ha implicat més de 62.000 hores de voluntariat. L’entitat ha valorat molt positivament el projecte ja que el 97% dels joves i infants que hi ha participat se senten satisfets amb l’acompanyament i un 89% confessa que ha millorat aspectes com l’autoestima, la motivació i les habilitats socials i/o de relació, a més de percebre canvis a nivell acadèmic. Un 86% de les famílies usuàries del projecte asseguren que l’acompanyament ha estat molt positiu per al seu fill o filla.

 

El projecte enTàndem va néixer com a lluita contra l’exclusió social ja que actualment, segons l’entitat, a Catalunya, 1 de cada 3 infants, viu per sota del llindar de la pobresa. D’aquest mig milió d’infants, la meitat es troben en situació de pobresa severa. A més afegeixen que 1 de cada 5 infants abandonen el sistema educatiu prematurament.

 

Per celebració d’aquest aniversari el proper 16 de gener s’inaugurarà l’exposició “10 anys connectant joves i lluitant contra les desigualtats” on es farà un recorregut per la història de l’entitat i el context social en què s’emmarca la seva tasca. L’exposició es podrà visitar fins al 5 de febrer a l’Espai Jove La Fontana.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 223
Vivim en una societat que, constantment ens repeteix els beneficis d'una vida saludable. Ta...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC