EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
25 de Febrer de 2020
16/10/2019 09:00h
“L’alcohol és responsabilitat de tothom”
Una campanya per sensibilitzar sobre els riscos de consumir-ne
alcohol campanya
alcohol campanya

El 15 de novembre se celebra el Dia sense Alcohol, per això la Direcció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa la Setmana de sensibilització del 11 al 17 de novembre sobre els riscos de consumir alcohol. Amb aquesta iniciativa la Generalitat de Catalunya se suma a la mobilització creada de la societat civil europea AwarenessWeek Alcohol.

 

La campanya L’Alcohol és responsabilitat de tothom” es va iniciar l’any passat convidant diverses personalitats públiques a afegir-s’hi anunciant la frase “Jo també m’hi adhereixo” a partir d’un vídeo. Els periodistes Mònica Terribas o Jordi Basté, la Consellera de Salut, Alba Vergés, o el jugador de futbol Sergi Roberto són algunes de les cares visibles.

 

La institució impulsora demana a les entitats de Catalunya que s'apuntin a la iniciativa gravant un vídeo en posició horitzontal dient la frase: "L'alcohol és responsabilitat de tothom; jo m'hi adhereixo" i enviant-lo a alcoholmenysmillor@gencat.cat Els vídeos rebuts estan disponibles al Canal Drogues.

 

 

 

 

Aquesta acció vol posar l’accent en la importància de prevenir de forma comunitària per conscienciar que a nivell individual i col·lectiu la ciutadania i determinats agents tenen incidència i responsabilitats en els riscos associats al consum d’alcohol. Per a dur a terme aquestes accions la Generalitat ha facilitat a través de la seva pàgina web un decàleg, un díptic, un pòster, i una guia sobre com dur a terme intervencions comunitàries en l'àmbit de les drogues. 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 230
Al llarg d’un recull d’articles del Grup de Treball en Noviolè...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC