L’escola La Maquinista de Barcelona guanya la primera beca Carles Capdevila

L’escola La Maquinista de Barcelona guanya la primera beca Carles Capdevila

El projecte + Educació ha estat guardonat amb 20.000€ +Educació

13.06.18

Temps de lectura: 3 minuts

La primera beca Carles Capdevila ha estat atorgada al projecte + Educació de l’Escola La Maquinista del barri del Bon Pastor, a Sant Andreu de Barcelona. Un projecte que centra la seva activitat a unir la vida escolar amb la cultura del barri.

La directora de l'Escola La Maquinista, Anna Comas, va explicar que el projecte és "un somni compartit" que ha comptat amb "l'energia i la il·lusió" de moltes persones de diferents centres. L’escola rebrà una dotació econòmica de 20.000€ per seguir  treballant amb el projecte. 

Els altres dos finalistes han estat l’Institut La Plana de Vic i l’Institut Domènec Perramon d’Arenys de Munt. En total s’hi van presentar més de 100 projectes. Aquest premi serà bianual ja que les beques Carles Capdevila alteraran els guardons entre un projecte educatiu i l’altre el de cura de les persones.

El projecte premiat es va donar a conèixer ahir en una cerimònia al CosmoCaixa. L’acte també va servir per recordar la figura de Carles Capdevila i posar en valor l’educació. Les beques Carles Capdevila és un projecte del Diari Ara i La Fundació Bancària de La Caixa.

Projecte + Educació

El projecte + Educació neix l’any 2011, després de la creació de l’escola La Maquinista. La idea se centra en acollir les diferents realitats socials, culturals i econòmiques del barri i crear comunitat. Per aconseguir-ho treballen amb la implicació de tots els agents que formen part de la comunitat educativa de diferents centres del districte de Sant Andreu.

El projecte busca oferir diferents activitats de lleure que millorin la qualitat educativa dels infants i de les famílies del barri. A més, paral·lelament implica el treball en xarxa dels diferents centres educatius i d’altres entitats barrejant diferents metodologies i punts de vista.

Actualment hi ha 6 centres del districte que hi participen. El projecte + Educació compta amb quatre subprojectes:

  • Universitat del Temps Lliure. Cada alumne que hi participa rebrà un passaport amb el que podrà gaudir les dels activitats no lectives en altres escoles o entitats del barri. D’aquesta manera cada vegada que hi participen se’ls posarà un segell i si l’omplen es podran graduar. Amb aquest projecte es carnet permet als infants de primària i secundària dels centres viatjar per la cultura.
  • Escola i família. Centrat en activitats entre centres que es fan en horari lectiu i per cicles.
  • Els altres dos projectes, que s’iniciaran en breu consisteixen en compartir activitats extraescolars i en un pla d’educació a temps complet.

ETIQUETES

Educació en el lleure Famílies Pedagogia

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: