EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
09 de Abril de 2021
06/10/2016 11:24h
L'Estris 210 reflexiona sobre l'assetjament en el lleure i com evitar-lo
Anna Forés, pedagoga i escriptora, parla sobre resiliència, assertivitat i aprenentatge des de la neurociència
foto: 210 revista
foto: 210 revista

Arriba el nou número de la revista Estris amb un interessant i útil Centre d'Interès sobre el bullying. L'Associació SEER, amb els seus articles, hi ha col·laborat d'una forma especial aportant una visió proactiva i salutogènica de la problemàtica. Per analitzar amb més profunditat aquesta realitat planteja preguntes com en quina edat apareix la violència, com prevenir-intervenir-reparar des del benestar o quines actuacions ha de tenir un educador davant situacions d'assetjament dins el grup. Per altra banda, també compta amb un repertori de recursos audiovisuals i recursos web per a treballar la temàtica tant amb els infants com amb l'equip educatiu.


L'entrevista central la protagonitza la pedagoga i escriptora Anna Forés, amb una llarga trajectòria en el camp de la docència i la investigació. Forés parla sobre assertivitat, resiliència, innovació o neurodidàctica. Ens explica la importància del voluntariat i de l'educació en el lleure i com aquesta pot incidir en l'aprenentatge i la felicitat de l'infant.


El Manual ofereix una breu guia per engegar un procés de participació amb el grup o centre educatiu, explica les característiques essencials de la participació, ens exposa les fases del procés i ens introdueix eines i recursos perquè aquesta tingui èxit. A la Ruta enfilen camí cap a al poblat iber del Puig, a Alcoi. En la secció Racons presenten l'Anna Fernàndez, tècnica superior en educació infantil i membre del Consell Directiu del MCECC.


Tot això, acompanyat d'articles d'opinió, fitxes, recomanacions, recursos diversos i notícies d'actualitat.


El podeu adquirir a l'Iquiosc.cat.

COMPARTEIX
1 comentari
Gerard 11/10/16 - 17:25h
Molt interessant!
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 237
En aquest número, diferents experts i expertes ens parlen sobre els aprenentatges p...
Especial Preparem un curs excepcional
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC