L’Estris analitza la contribució del lleure en el s.XXI

L’Estris analitza la contribució del lleure en el s.XXI

Amb aquest número, se suma al debat del III Congrés de Lleure Educatiu i entrevista el sociòleg Imanol Zubero

28.09.15

Temps de lectura: 3 minuts

La revista Estris analitza el paper del lleure educatiu en el s.XXI sumant-se a les contribucions dels organitzadors, ponents i participants del 3r Congrés del Lleure Educatiu (16-17 d’octubre), intentant respondre també a la pregunta clau que inspira aquest esdeveniment: Quina és la contribució del lleure educatiu en el segle XXI?


Per fer-ho, compta amb la col·laboració de reconeguts especialistes que apunten interessants conclusions pel que fa a la importància que tindrà el lleure en el canvi d’època que vivim, principalment, en relació al desenvolupament personal i de la sociabilitat dels infants i joves, l’adquisició de competències i valors, la construcció de ciutadania, i la promoció de la cohesió social i el compromís.


Així, participen en aquest número la Dra. Txus Morata, professora de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés – URL i directora del màster Models i estratègies d’acció social i educativa en la infància i l’adolescència; Rafael Ruiz de Gauna, director de Relacions Internacionals i de Formació, Consultoria i Estudis de la Fundació Pere Tarrés; Juanjo Fernández, consultor pedagògic, conferenciant i escriptor; Maria Valencia, presidenta de la Federación de Entidades cristianas de Tiempo Libre Didania; i Ángel Santos, director de programes de la Coordinadora Infantil y Juvenil de Tiempo Libre de Vallecas.


També ens presenten quatre experiències de lleure destacades de diferents àmbits: l’App educativa Guaita Kina Tribu, el projecte itinerant del Centre d’Esplai Lluís Maria Chanut, l’experiència de servei a Hongria del Centre Marista d’Escoltes – Maristes, i el lleure inclusiu per a infants amb pluridiscapacitat de Nexe Fundació.


A l’Entrevista central, el protagonista és el sociòleg Imanol Zubero, una de les veus més reconegudes del País Basc. És Professor Titular de Sociologia a la Universidad del País Vasco i President de l’Associació Basca de Sociologia i Ciència Política, compta amb una llarga trajectòria de lluita per la pau, va ser un dels impulsors de la ONG Gesto por la Paz i ha ocupat diversos càrrecs polítics. En aquesta entrevista ens parla del paper del lleure educatiu en la societat, de què aporta ser monitor o l’acció social per al desenvolupament personal, i també analitza el nou escenari que es viu a l’Estat, amb l’aparició de nous partits polítics, de la pau al País Basc i del moviment sobiranista a Catalunya.


Pel que fa a la resta de seccions, al Manual Àlex Muñoz ens apropa a les tècniques del coaching des de la perspectiva del món del lleure; a la Ruta viatgem fins a l’Alt Pirineu per fer una travessa de 5 dies per les Valls d’Àneu; al Zoom descobrim el projecte d’inclusió a través del bàsquet i l’art Basquet Beat; a l’Enemics del Sofà presentem el portal Medicau.com amb destacats consells sanitaris per al lleure; al Racons coneixem millor en Joan Morte, membre del Consell Directiu del MCECC; i en Jordi Armadans ens parla en la seva secció de crítica audiovisual de la pel·lícula “Mandarinas”.

 

El podeu consultar a l'Iquiosc.cat.

 

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: