EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
29 de Febrer de 2020
05/11/2019 12:49h
El M4SocialDay tractarà el Big Data
Se celebrarà el 18 de novembre a l’Auditori de la Fundació Abertis
m4social
m4social

El proper 18 de novembre se celebrarà la 4a edició del M4Social Day a l’Auditori Abertis de Barcelona sota el lema “(Big) Data: L’impacte social de les dades” amb l’objectiu de posar sobre la taula el concepte del Big Data i reflexionar com afecta això en el Tercer Sector.

 

Segons el testimoni de Quim Perelló a Xarxanet, responsable de comunicació a M4Social, “cada dia veiem notícies sobre Big Data i se’ns recorda que les dades són el petroli del segle XXI” per això la jornada pretén difondre “una visió positiva del poder transformador de la tecnologia i la seva combinació amb l’ús de dades”. La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, organitzadora de la jornada, pretén transmetre la idea que les dades poden proporcionar molt més coneixement de les necessitats reals de les persones i permeten, a les entitats, planificar amb més antelació i prendre millors decisions.

 

 

Una jornada amb referents del món tecnològic i de l’innovació social

 

L’esdeveniment està dividit en 4 blocs: benvinguda institucional, conferència InspiraSocial, Taula Rodona, Workshop i cloenda.

 

M4Social iniciarà a les 9 del matí a càrrec de la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina, del director de reputació corporativa de la Fundació Abertis, Sergi Loughney, de la General manager GSMA Mobile World Capital, Therese Jamaa i de la quarta tinenta d’alcaldia a l’Ajuntament de Barcelona, Laura Pérez.

 

Després es presentarà la proposta del fundador d’Ideas for Change, Javier Creus, una consultora d’innovació estratègica que acompanya a petites start-up a treballar el seu impacte social. Seguidament es durà a terme la Taula Rodona: “Compartir dades per una atenció centrada en la persona: el repte de la interoperabilitat”. En aquest col·loqui hi participarà la directora de Serveis Socials de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Benedí, la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuentes, el Director de la Fundació TIC Salut i Social, Josuè Sallent i el vocal de la Taula del Tercer Sector, Xavier Trabado.

 

Cap al migdia tindrà lloc el Workshop: “Trobant el significat de les dades a través de la visualització”, a càrrec de DataforGood Barcelona, que treballa per promoure l’explotació de les dades per a projectes socials. Per acabar, es conclourà amb unes paraules del responsable de M4Social a la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector, Adolf Díaz.

 

Totes les activitats són gratuïtes però per a participar-hi cal inscriure’s prèviament aquí.

 

COMPARTEIX
1 comentari
m4social 12/11/19 - 16:47h
Gràcies per l'article!
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 230
Al llarg d’un recull d’articles del Grup de Treball en Noviolè...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC