EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
30 de Maig de 2020
03/04/2019 10:45h
La Monifesta’t 2019 acull 700 joves d’ESPLAC
Va tenir lloc a El Vendrell durant el 30 i 31 de març
Monifesta't 2019
Monifesta't 2019

Esplais Catalans va celebrar el passat cap de setmana 30 i 31 de març, la trobada de monitors i monitores de la federació, la Monifesta’t 2019 a El Vendrell. L’assistència va ser de 700 joves d’arreu de Catalunya, que sota el lema “Perseguim utopies, construïm el món que volem” van passar dos dies compartint hores de formació, tallers i activitats lúdiques.

 

La part formativa va anar a càrrec de 30 formadors i formadores que van compartir els seus coneixements sobre temàtiques diverses a disposició de la tria dels monitors/es: feminisme, art, economia social, justícia global, entre d’altres. Una altra activitat que va tenir molt d’èxit, per la seva metodologia trencadora, va ser l’habilitació d’una “biblioteca humana” al llarg de la Rambla del Vendrell. Aquesta dinàmica va permetre conèixer de primera mà experiències vitals i realitats diverses de persones que pateixen diàriament situacions de dificultat. Així, els joves van poder establir converses amb persones refugiades, persones que lluiten contra l’alcoholisme o persones amb sexualitats no normatives, entre d’altres perfils.

 

A la trobada també es van fer presents organitzacions que van voler donar a conèixer la seva tasca entre el col·lectiu juvenil: Stop Mare Mortum, CNJC, Proactiva Open Arms, Observatori contra l’homofòbia... A més a més, la Monifesta’t va concloure amb un gran acte reivindicatiu el diumenge al matí, en el qual es va demanar una societat “més sostenible, més justa, més participativa, més conscient, més diversa, més creativa, més lliure i sense fronteres”. El Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern, Chakir El Homrani i la Directora General de Joventut, Norma Pujol, van assistir a l’acte institucional, on també es va reivindicar la tasca decisiva que realitzen aquests educadors a través del món del lleure.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC