EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
19 de Juny de 2021
29/02/2016 15:44h
La revista Estris centra el nou número en els adolescents i el lleure
A l’entrevista central, Jordi Armadans, director de FundiPau, parla d’educació per la pau
Estris 206
Estris 206

La revista Estris dedica el nou número als adolescents i a la importància d’acompanyar-los des del lleure en aquesta etapa de la vida. Per parlar d’aquest tema, la revista compta amb diversos col·laboradors que aprofundeixen en els trets diferencials dels adolescents i com aprofitar-los en clau educativa (Juanjo Fernández), en la distància pedagògica entre monitors/es i adolescents (Roger Luna), en la participació social durant aquesta etapa (Vero Palasí) o en com descobreixen la interioritat (Roger Torres). A més a més, el centre d’interès compta amb una entrevista al creador, guionista i coproductor executiu de la sèrie “Merlí”, Héctor Lozano.


Aquest número 206 inclou una entrevista central protagonitzada per Jordi Armadans, periodista i politòleg que dirigeix FundiPau (Fundació per la Pau). Armadans parla de com es pot treballar i promoure l’educació per la pau des de l’educació, tant formal com en el lleure, i sobre la importància d’aquesta en el context actual. Jordi Armadans reflexiona també sobre la conflictivitat actual al món, el comerç d’armes, el fenomen del terrorisme i la resposta que estan donant els respectius governs.


La secció del Manual presenta el teatre com a eina social i educativa i aporta exemples per utilitzar aquesta eina des del lleure com a eina educativa, amb l’objectiu de facilitar als educadors afrontar casos complicats. A la Ruta ens proposen dues opcions per arribar a Siurana, un magnífic poble de la comarca del Priorat.


A la secció Racons us presentem en Joan Francesc Moreno, president de Centres del Bisbat de Tortosa i director del centre Agrupació Montsianell d’Amposta. Tot això acompanyat d’articles d’opinió de Miguel Àngel Pulido, Eduard Sala, Tate Bonany, Román Álvarez, Oriol Toro i Gessamí Deu, fitxes, actualitat i recomanacions diverses.

 

 

Podeu adquirir aquest número a www.iquiosc.cat/Estris

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC