EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
08 de Juliol de 2020
01/07/2019 14:24h
La TSS inicia l’últim tram de la travessa pel Pirineu català
Més de 100 joves catalans i catalanes caminen per la inclusió social
TSS 2019
TSS 2019

La Transpirenaica Social Solidària (TSS), una marxa que vol sensibilitzar la població en la temàtica de la inclusió social, protagonitza la seva setena edició sota el lema “Pel desenvolupament sostenible”. La travessa ressegueix 600km de recorregut, des de Gipuzkoa (Cabo de Higer) fins al Cap de Creus, passant pel País Basc, Navarra i Andorra. La iniciativa va començar el passat 15 de juny i acabarà el proper 13 de juliol amb la participació, segons l’organització, de 100 joves d’arreu de Catalunya.

 

Al llarg de la ruta es comptarà amb un total de 300 joves i 200 educadors/es o voluntariat que es van afegint o retirant per setmanes. Es preveu que demà arribin a Catalunya, després d’haver passat per Andorra, i acabin a la Vall de Núria el dijous, on se celebrarà l’últim Fòrum Social de la travessa “Caminant pels objectius de desenvolupament sostenible”. En total s’hauran celebrat en diversos punts de la TSS 4 fòrums i 30 càpsules (xerrades, tallers, conferències...) sobre els Objectius del Desenvolupament Sostenible 2030.

 

TSS 2019

 

Amb aquesta vivència d’integrar muntanya, esport i inclusió els i les joves, educadors/es, professionals i entitats interactuen amb altres realitats i desenvolupen valors com la superació, el treball en equip, l’esforç o el lideratge; tot això acompanyat del gaudi que ofereix el paisatge pirinenc. Irene Zendrera, directora de la TSS explica que la “travessia TSS és un projecte educatiu d’integració i sensibilització per a la inclusió social als Pirineus, on posem en contacte a joves, educadors, institucions i empreses per compartir vivències i creixement personal. Un espai igualitari per a joves, que en molts casos estan en situació de gran vulnerabilitat. Crear aliances és clau per transformar la vida d’aquests joves i de la societat”.

 

TSS 2019

 

Algunes de les entitats participants són: Fundació Formació i Treball, Fundació Pere Tarrés, Centre Sant Jaume- Fundació Carles Blanch, Creu Roja Catalunya, ISOM, Fundació Carta per la Pau, Fundació AMPANS, Loiolaetxea, Càritas Guipuzkoa, Jesuïtes Donostia, Fundació Ilundain, Centro de Educació especial Isterria, ACCEM, entre d’altres.

 

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 232
Parlem de com encarar l’emergència climàtica des del món del lleure....
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC