EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

12 de Desembre de 2018
| Ja som 11221
12/03/2018 10:25h
Les principals xarxes de transformació educativa s’uneixen per canviar l’aprenentatge a l’escola
Celebraran una jornada conjunta el 13 de març al Cosmocaixa
Foto: Aliança Educació 360
Foto: Aliança Educació 360

Aquest dimarts 13, se celebrarà la jornada “Del currículum competencial a la transformació educativa”. En aquest acte, les principals xarxes de transformació educativa es reuniran per analitzar el canvi en l’aprenentatge i l’avaluació dels currículums competencials, així com el paper i la formació dels docents dels sistemes educatius implicats.

 

A la jornada, la directora de l’International bureau of Education de la Unesco, la Dra. Mmantsetsa Marope presentarà una iniciativa mundial de la branca acadèmica de la UNESCO per transformar competencialment els currículums, l’aprenentatge, l’avaluació i el rol i formació dels docents a l’educació.

 

També es tractarà sobre les iniciatives que han generat diferents xarxes per possibilitar els canvis en l’aprenentatge i al conjunt del sistema com són: la Xarxa de Competències Bàsiques, Escola Nova 21, Xarxes per al Canvi, Xarxa d’orientació, Educació 360, Xarxa d’Educació Infantil 0-6, o la Xarxa d’Acords de Coresponsabilitat del Vallès, així com de quines noves passes cal fer per avançar en la transformació educativa.

 

Les conferències previstes són:

9.30 h. Conferència de la ​ Dra. Mmantsetsa Marope, directora de l’International Bureau of Education (UNESCO)​: ​ “El futur del currículum: transformant l’ensenyament, l’aprenentatge i l’avaluació”​.

11.15 h. ​ Reptes per possibilitar un aprenentatge rellevant i amb sentit per a tothom.

Coral Regí, directora de l’Escola Virolai; Xavier Chavarría, inspector en cap de Barcelona; Cèsar Coll, catedràtic de Psicologia de l’Educació de la UB; Marina Subirats, sociòloga i exregidora d’Educació (moderadora)

12.00 h. ​ El treball en xarxa per la transformació educativa.

Xarxa de Competències Bàsiques, Escola Nova 21, Xarxes per al Canvi, Xarxa d’orientació, Educació 360, Xarxa d’Acords de Coresponsabilitat del Vallès, Xarxa d'escoles públiques inquietes del Garraf.

 

La jornada començarà a les 9 del matí al Cosmocaixa. L'han organitzat conjuntament pel Centre UNESCO de Catalunya, el Departament d'Ensenyament, la Fundació Jaume Bofill, Rosa Sensat, la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, el Consorci d’Educació de Barcelona, la Diputació de Barcelona.

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 223
Vivim en una societat que, constantment ens repeteix els beneficis d'una vida saludable. Ta...
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC