Llancen un curs per abordar les diferents crisis que està provocant la pandèmia de la covid-19

Llancen un curs per abordar les diferents crisis que està provocant la pandèmia de la covid-19

El Servei Civil Internacional de Catalunya organitza la XIVena edició del seu curs gratuït de conflictologia per a membres d'entitats i col·lectius.

09.12.20

Temps de lectura: 3 minuts

El Servei Civil Internacional de Catalunya ha organitzat la XIVena edició del seu curs gratuït de conflictologia sota el títol 'la covid i altres pandèmies del sistema, analitzant les múltiples dimensions d’una crisi global' per a membres d'entitats i col·lectius. El curs aborda les diferents crisis que està provocant la pandèmia i quines respostes es donen des de la societat civil organitzada. Comença aquest 9 de desembre i termina el 18, amb sessions online (dos per dia) també els dies 10, 15 i 17 de desembre.  

"Deu anys després de la crisi financera global del 2008, i un segle després de la pandèmia de la 'grip espanyola', aquest any 2020 ens hem trobat amb una pandèmia global que no només ha causat milions de morts i afectats arreu del món, sinó que ha aturat i sacsejat la majoria d’economies. Com a conseqüència d’això, han incrementat els nivells de desigualtat socioeconòmica, l’atur i la precarietat, i s’han agreujat la crisi de cures i les diferents violències i discriminacions a les quals s’enfronta diàriament bona part de la població. Ja sigui si parlem de diferents crisis, o de les múltiples dimensions d’una crisi global, el cert és que rere els impactes de la Covid-19 trobem 'altres pandèmies' interdependents que s’hi relacionen d’alguna manera, i que posen en escac el benestar de la població mundial. Entre les amenaces també hi trobem l’augment del control social i les derives autoritàries que s’han posat en marxa en els últims temps, i que s’han agreujat amb l’arribada de la Covid-19", diuen els organitzadors del curs, que pretèn "aportar elements que ens permetin identificar les diferents dimensions d’aquesta crisi global, veure com es relacionen entre sí, i mirar de dibuixar les diferents tendències que les impulsen per entreveure cap on aniran i com combatre-les en un moment d’intoxicació informativa elevada".  

ETIQUETES

Covid-19 Vulnerabilitat

Editat per:

En conveni amb:

Amb la col·laboració de: