EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL
20 de Juny de 2021
20/03/2020 12:30h
Llencen una campanya per aconseguir material de protecció per a persones sense llar
El centre d'acollida ASSÍS vol repartir kits d'emergència
Foto: Fundació Arrels
Foto: Fundació Arrels

El centre d'acollida ASSÍS ha llançat aquesta setmana una campanya de crowdfunding per aconseguir material de protecció bàsica per a persones sense llar a Barcelona. La idea de la iniciativa #Jocuidoiemcuido és arribar als 30.000 euros necessaris perquè les persones que dormen al carrer, “especialment vulnerables”, puguin protegir-se també davant la pandèmia del coronavirus.

 

Amb aquest finançament el centre calcula poder repartir kits de material bàsic per a la prevenció de Covid-19 entre les 1.200 persones que dormen al ras a Barcelona. Segons destaca ASSÍS, aquest col·lectiu no pot seguir correctament les recomanacions sanitàries, com rentar-se les mans freqüentment o confinar-se, perquè no tenen casa.

 

Segons s'especifica en la pàgina migranodearena.org, cada kit té un cost de 25 euros i contindria informació sobre prevenció, mascaretes, hidrogel desinfectant, guants, termòmetre o una ampolla d'aigua, entre altres.Per poder dur a terme la iniciativa, Jesús Ruiz, director de centre ASSÍS fa una crida a la ciutadania i al món empresarial: “Necessitem aconseguir el material necessari de manera urgent, ja sigui en espècie o mitjançant donacions econòmiques”.

 

El repartiment dels kits es realitzarà mitjançant persones voluntàries, prèviament formades i equipades respectant les mesures de prevenció, i es distribuiran a persones ateses de centre i entitats públiques i privades que treballen en el sector, perquè es facin arribar a les persones en situació de sense llar i de vulnerabilitat social.

 

Actualització.- Terrassa reconverteix un col·legi per garantir el confinament de les persones sense llar

 

D'altra banda, amb l'objectiu d'oferir a les persones sense llar un espai “segur” on passar el període d'aïllament, l'Ajuntament de Terrassa i Creu Roja han reconvertit l'escola França de la població en un centre d'acollida provisional on actualment hi estan vivint una seixantena de persones. El recurs proporciona als seus usuaris menjar, roba i serveis d'higiene. Paral·lelament, ha entrat en funcionament un segon espai adreçat a famílies sense casa i amb menors a càrrec, a l'alberg Joventut. Actualment hi ha allotjades setze persones. La iniciativa va sorgir després que el centre d'acollida nocturn L'Andana, que des del cap de setmana del 14 de març va passar a estar obert 24 hores, “es va quedar petit”. 

 

Al seu torn, a Barcelona s’ha posat en funcionament el nou dispositiu d’allotjament per a persones vulnerables a la Fira de Barcelona, on es podran allotjar 225 persones, ampliables a 1.000. D’aquesta manera, a partir d’aquest dimecres, el recinte permetrà ampliar les 2.200 places de les quals ja disposa la ciutat. A banda d’aquest emplaçament, segons informa l’Ajuntament, entraran també en funcionament els equipaments Pere Calafell, Dos de Maig (per a dones) i Sant Joan de Déu Serveis Social. En total, Barcelona sumarà 385 places addicionals distribuïdes, amb la qual cosa, la ciutat compta amb 2.585 places per persones en situació de sensellarisme.

 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC