EL PUNT DE TROBADA DEL LLEURE EDUCATIU I L'ACCIÓ SOCIAL

19 de Juny de 2021
17/03/2020 17:51h
Un lleure educatiu més inclusiu: monitors/es amb necessitats educatives especials a l'Estris 231
A l’entrevista central, conversem amb l’activista cultural mallorquí Jaume Vich
Portada Estris 231
Portada Estris 231

Degut a la situació excepcional d'aquests dies arran del Coronavirus, des de la Revista Estris hem publicat a la plataforma 'iQuiosc' el nou número, l'Estris 231, que enfoca el seu Centre d’Interès en com fer del lleure un espai encara més inclusiu amb equips educatius que incloguin monitors i monitores amb necessitats educatives especials (NEE). Més endavant, l'Estris 231 es distribuirà (com sempre) en paper. 

 

En aquest número, diversos experts fan una aproximació a la manera com està evolucionant el lleure davant l’adult amb NEE que vol participar en processos productius i de creació; parlen sobre els límits dels centres d’esplai a l’hora d’incorporar-los i expliquen com preparar l’equip educatiu per rebre aquestes persones sense prejudicis i evitant frustracions futures. Per acabar, plantegen un seguit de situacions probables i idees per afrontar-les i es presenten testimonis de persones amb NEE que participen en els seus centres d’esplai un cop superada l’etapa d’infant. Tot això, de la mà d'Òscar Medina, docent de la Fundació Pere Tarrés; Maria València, presidenta de Didania i mestra d'educació especial; Pere Muñoz, tutor d'educació social a la UOC; David Jofre, educador social i mediador; Marta Arnau, exmembre del Consell Directiu del MCECC i gràcies als testimonis de Luís España, David Canabal, Aina Ramon i Víctor Herrero. 

 

A l’entrevista central conversem amb l’activista cultural mallorquí Jaume Vich; al Manual -escrit pel docent col·laborador de FCiE a la Fundació Pere Tarrés- fem una reflexió sobre la pràctica educativa al voltant dels centres d’interès; a la Ruta, una travessa entre pastures i aiguamolls andorrans i al Racons presentem l’Anna Martínez, responsable de Comunicació, Captació de Fons i Voluntariat a la Fundació Salut Alta.  

 

Tot això, acompanyat d’articles d’opinió, fitxes d’activitats, una crítica de cinema i recomanacions diverses, entre les quals destaca la proposta de llibres i contes de Maria Elias.

 

El podeu trobar a l'Iquiosc.cat, on -aquest mes de març- podreu llegir-nos de manera gratuïta per passar millor el confinament a casa! 

COMPARTEIX
COMENTA
* Camps obligatoris
Estris.cat us anima a comentar els articles publicats alhora que us demana de fer-ho amb ànim constructiu i des del sentit comú, per la qual cosa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que continguin insults i/o difamacions. La publicació dels comentaris no serà automàtica sinó posterior a la seva validació, i aquests reflectiran en tot cas l'opinió dels lectors i no de la publicació. El sistema emmagatzemarà els comentaris junt amb la vostra direcció IP
REVISTA ESTRIS NÚMERO 238
L’ADN del lleure implica posar sempre al centre els infants i joves que acompanyem. Tant...
Especial Preparem un curs excepcional
Actualitat
Segueix-nos
Editat per: Fundació Pere Tarrés
En conveni amb: Ministerio de Sanidad, Servicios sociales e Igualdad Generalitat de Catalunya Diputació de Barcelona Ajuntament de Barcelona
Amb la col·laboració de: APPEC